Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 145

GBR (GI) / port: 1
Recept: 579 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Morot 2.0 styck 13%
Rotselleri 100.0 gram 4%
Rödbeta 2.0 styck 17%
Äpple utan skal 1.0 styck 11%
Majonnäs äkta 3.0 msk 52%
Citronjuice 2.0 msk 2%
Svartpeppar 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Ansa och strimla eller hacka rotsaker.
Skala och kärna ut äpplen. - Blanda genast äpplenhacket med citron och majonnäs så att det inte mörknar. Tillsätt rotsakerna.
- Mal svartpeppar över.
Kockens kommentar
Blanda friskt olika rotsaker efter tillgång. Blanda gärna med någon frukt och/eller strimlad vitkål. Purjolök passar också. Även lite hårdost. I stället för majonnäs kan man blanda med någon dressing (olja+vinäger), eller anväda crème fraiche eller gräddfil.
ALTERNATIV
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Rotfruktssallad
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Smörslungad brysselkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smörslungade ärter och bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hasselbackspotatis ¤
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapspotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan