Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 88
    
                Kcal / portion: 145
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 579 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Morot 2.0 styck 13%
Rotselleri 100.0 gram 4%
Rödbeta 2.0 styck 17%
Äpple utan skal 1.0 styck 11%
Majonnäs äkta 3.0 msk 52%
Citronjuice 2.0 msk 2%
Svartpeppar 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Ansa och strimla eller hacka rotsaker.
Skala och kärna ut äpplen. - Blanda genast äpplenhacket med citron och majonnäs så att det inte mörknar. Tillsätt rotsakerna.
 - Mal svartpeppar över.
 
Kockens kommentar
Blanda friskt olika rotsaker efter tillgång. Blanda gärna med någon frukt och/eller strimlad vitkål. Purjolök passar också. Även lite hårdost. I stället för majonnäs kan man blanda med någon dressing (olja+vinäger), eller anväda crème fraiche eller gräddfil.
ALTERNATIV
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Rotfruktssallad
- 
                
                  
                
                Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Smörslungad brysselkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Smörslungade ärter och bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Hasselbackspotatis ¤
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sellerimos
Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Senapspotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    