Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 41

Kcal / portion: 123

GBR (GI) / port: 2
Recept: 492 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödkål ansad 0.8 kilo 50%
Gul lök 1.0 styck 11%
Äpple syrligt 2.0 styck 18%
Brun farin 2.0 msk 18%
Kryddnejlika 6.0 styck 0%
Muskot riven 2.0 krm 1%
Citronjuice 2.0 msk 2%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 10 min )
- Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen i matberedare eller för hand. Skala och hacka lök och äpplen.
- Hetta upp matfett i en kastrull och fräs kål, lök och äpplen på medelvärme. Tillsätt kryddor, farin och citronsaft. Sänk till lägsta värme och låt sjuda under lock i
ca 40 minuter. - Rödkål passar bra att servera till skinka, revbensspjäll eller stekt fågel.
PASSAR TILL
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Rödkålssallad
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Smörslungad brysselkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smörslungade ärter och bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hasselbackspotatis ¤
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapspotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan