Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 33

Kcal / portion: 30

GBR (GI) / port: 0
Recept: 121 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Brytbönor färska 150.0 gram 35%
Haricots verts färska 150.0 gram 35%
Salladslök 4.0 styck 18%
Citrongräs 1.0 styck 12%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Snoppa (skär av kanterna på) ärter och bönor. Skär salladslöken i bitar. Skär av nedre tjocka delen av citrongräset och finhacka den.
- Smält en klick smör i en kastrull.
- Koka upp vatten i en kastrull.
Förväll (koka) grönsakerna i en minut.
Ta ur dem och skölj hastigt i kallt vatten, för att avstanna kokningen. Grönsakerna skall fortfarande vara varma. - Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt det smälta smöret. Blanda.
Kockens kommentar
Slunga= något som kastas runt i speciella slungor, t.ex. tvättade grönsaker i nätkorgar för att bli av med vattnet. Smörslunga = slunga med smält smör. Detta är dock lite småsnaskigt att utföra, varför smörslungning i allmänhet är att blanda med smält smör.
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Smörslungade ärter och bönor
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Smörslungad brysselkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smörslungade ärter och bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hasselbackspotatis ¤
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapspotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan