Smörslungade ärter och bönor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Smörslungade ärter och bönor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Brytbönor färska

150.0 

gram

Haricots verts färska

150.0 

gram

Salladslök

4.0 

styck

Citrongräs

1.0 

styck

Smör normalsaltat

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 33

Kcal / portion: 30

GBR (GI) / port: 0

Recept: 121 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 91 gram)

Ingredienser

Visa:

Brytbönor färska 150.0 gram 35%

Haricots verts färska 150.0 gram 35%

Salladslök 4.0 styck 18%

Citrongräs 1.0 styck 12%

Smör normalsaltat 0%

Tillagning (10 min )

  1. Snoppa (skär av kanterna på) ärter och bönor. Skär salladslöken i bitar. Skär av nedre tjocka delen av citrongräset och finhacka den.

  2. Smält en klick smör i en kastrull.

  3. Koka upp vatten i en kastrull.
    Förväll (koka) grönsakerna i en minut.
    Ta ur dem och skölj hastigt i kallt vatten, för att avstanna kokningen. Grönsakerna skall fortfarande vara varma.

  4. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt det smälta smöret. Blanda.

Kockens kommentar

Slunga= något som kastas runt i speciella slungor, t.ex. tvättade grönsaker i nätkorgar för att bli av med vattnet. Smörslunga = slunga med smält smör. Detta är dock lite småsnaskigt att utföra, varför smörslungning i allmänhet är att blanda med smält smör.

Fler recept inom Tillbehör

Liknande recept som Smörslungade ärter och bönor