Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 3
Recept: 839 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rotselleri 400.0 gram 12%
Potatis 400.0 gram 32%
Smör normalsaltat 3.0 msk 34%
Mjölk 3.0 dl 21%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Skala potatis och rotselleri. Skär i bitar.
Koka poatis och rotselleri mjuk.
Häll bort vattnet.Mosa potatissellerin och tillsätt smör och mjölk (helst varm) tills lagom konsistens.
Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Passar till all slags mat, ungefär som potatismos. Gärna till stekt fisk.
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Sellerimos
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Smörslungad brysselkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smörslungade ärter och bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hasselbackspotatis ¤
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapspotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan