Skånsk brunkål av vitkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Skånsk brunkål av vitkål

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitkål ansad

1.0 

kilo

Sirap ljus

1.0 

dl

Sojasås

2.0 

msk

Lagerblad

1.0 

blad

Ättikssprit 12%

2.0 

msk

Skinkspad }

5.0 

dl

eller

 

 

Kycklingbuljong avfettad

 

 

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Äpple syrligt

3.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 47

Kcal / portion: 239

GBR (GI) / port: 3

Recept: 957 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 505 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitkål ansad 1.0 kilo 31%

Sirap ljus 1.0 dl 47%

Sojasås 2.0 msk 2%

Lagerblad 1.0 blad 0%

Ättikssprit 12% 2.0 msk 2%

Skinkspad } 5.0 dl 4%

eller %

Kycklingbuljong avfettad 0%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Äpple syrligt 3.0 styck 14%

Tillagning (1 tim 25 min )

  1. Skär vitkålen i strimlor. Bryn kålen i matfettet i en gryta på medelvärme.
    Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg över kålen i en ugnsfast form och ringla över sirap, soja, ättikssprit och kryddor. Häll på skinkspad eller kycklingbuljong. Salta och peppra.

  3. Ställ in formen i ugnen och låt koka i 45-60 minuter. Rör om då och då. Späd eventuellt med lite mer vätska.

  4. Servera brunkål tillsammans med syrliga äppleskivor till skinka, revbensspjäll eller fläskkorv.

Kockens kommentar

Brunkål på gammeldax skånskt maner, görs på strimlad vitkål enligt detta recept. Det finns dock en variant av bladkål som har brunaktiga blad och benämns brunkål.

PASSAR TILL

Julskinka

Revbensspjäll

Fler recept inom Tillbehör

Liknande recept som Skånsk brunkål av vitkål