Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 47

Kcal / portion: 239

GBR (GI) / port: 3
Recept: 957 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vitkål ansad 1.0 kilo 31%
Sirap ljus 1.0 dl 47%
Sojasås 2.0 msk 2%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Ättikssprit 12% 2.0 msk 2%
Skinkspad } 5.0 dl 4%
eller %
Tillbehör:
Äpple syrligt 3.0 styck 14%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 25 min )
- Skär vitkålen i strimlor. Bryn kålen i matfettet i en gryta på medelvärme.
Sätt ugnen på 200 grader. - Lägg över kålen i en ugnsfast form och ringla över sirap, soja, ättikssprit och kryddor. Häll på skinkspad eller kycklingbuljong. Salta och peppra.
- Ställ in formen i ugnen och låt koka i 45-60 minuter. Rör om då och då. Späd eventuellt med lite mer vätska.
- Servera brunkål tillsammans med syrliga äppleskivor till skinka, revbensspjäll eller fläskkorv.
Kockens kommentar
Brunkål på gammeldax skånskt maner, görs på strimlad vitkål enligt detta recept. Det finns dock en variant av bladkål som har brunaktiga blad och benämns brunkål.
PASSAR TILL
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Skånsk brunkål av vitkål
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Smörslungad brysselkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smörslungade ärter och bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hasselbackspotatis ¤
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapspotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan