Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 125

GBR (GI) / port: 1
Recept: 499 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 12%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Brysselkål färsk 400.0 gram 27%
Smör normalsaltat 50.0 gram 73%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skölj och rensa brysselkålen från
dåliga blad. - Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i ca 7 min (tills de är al dente, fortfarande fast).
Lägg dem i en skål och håll de varma. - Smält smöret och häll i lite salt. Häll smöret över brysselkålen och blanda med en matsked så att de är "smöriga" runt om. Servera.
Kockens kommentar
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Smörslungad brysselkål
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Smörslungad brysselkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smörslungade ärter och bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hasselbackspotatis ¤
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapspotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan