Smörslungad brysselkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Smörslungad brysselkål

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Brysselkål färsk

400.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 125

GBR (GI) / port: 1

Recept: 499 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 12%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 90 gram)

Ingredienser

Visa:

Brysselkål färsk 400.0 gram 27%

Smör normalsaltat 50.0 gram 73%

Salt 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skölj och rensa brysselkålen från
    dåliga blad.

  2. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i ca 7 min (tills de är al dente, fortfarande fast).
    Lägg dem i en skål och håll de varma.

  3. Smält smöret och häll i lite salt. Häll smöret över brysselkålen och blanda med en matsked så att de är "smöriga" runt om. Servera.

Kockens kommentar

Fler recept inom Tillbehör

Liknande recept som Smörslungad brysselkål