Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 139
    
                Kcal / portion: 125
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 499 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 12%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Brysselkål färsk 400.0 gram 27%
Smör normalsaltat 50.0 gram 73%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skölj och rensa brysselkålen från 
dåliga blad. - Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i ca 7 min (tills de är al dente, fortfarande fast). 
Lägg dem i en skål och håll de varma. - Smält smöret och häll i lite salt. Häll smöret över brysselkålen och blanda med en matsked så att de är "smöriga" runt om. Servera.
 
Kockens kommentar
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Smörslungad brysselkål
- 
                
                  
                
                Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Smörslungad brysselkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Smörslungade ärter och bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Hasselbackspotatis ¤
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sellerimos
Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Senapspotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    