Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1063 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 0.8 kilo 51%
Senap svensk 1.5 msk 4%
Pepparrot nyriven 1.0 msk 1%
Grädde (matlagningsgrädde) 3.0 dl 45%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatisen mjuk, ca 20 min.
- Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt.
- Tillsätt pepparrot och grädde till lagom konsistens. Rör om.
- Smaka av med senap, salt och peppar.
Kockens kommentar
Smaken på moset varieras beroende på val av senap. Vi valde osötad fransk senap. Lämpligtvis serverar man samma sorts senap till maten som i moset.
PASSAR TILL
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Senapspotatismos
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Smörslungad brysselkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grön ärtpesto (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smörslungade ärter och bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hasselbackspotatis ¤
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapspotatismos
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan