Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pumpa fruktkött

400.0 

gram

Purjolök

1.0 

styck

Morot

2.0 

styck

Kassler

300.0 

gram

Långkornigt ris

1.0 

dl

Matfett till stekning

2.0 

gram

 

Ägg

2.0 

styck

Matlagningsgrädde

3.0 

dl

Paprikapulver

1.0 

krm

Salt

1.0 

krm

Hårdost riven

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 409

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1636 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 413 gram)

Ingredienser

Visa:

Pumpa fruktkött 400.0 gram 6%

Purjolök 1.0 styck 4%

Morot 2.0 styck 5%

Kassler 300.0 gram 19%

Långkornigt ris 1.0 dl 18%

Matfett till stekning 2.0 gram 1%

 

Ägg 2.0 styck 8%

Matlagningsgrädde 3.0 dl 29%

Paprikapulver 1.0 krm 0%

Salt 1.0 krm 0%

Hårdost riven 1.0 dl 9%

Tillagning (50 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
    Det behöver inte vara helt färdigkokt.

  2. Ansa och skiva purjolök.
    Riv eller tärna morötter.
    Skala och kärna ur pumpan.
    Grovhacka pumpaköttet.
    Tärna köttet. Riv ost.
    Sätt ugnen på 200°C.

  3. Hetta upp matfett i panna på medelvärme och fräs lök och morötter några minuter utan att bränna. Tillsätt pumpa och kött.
    Stek ytterligare i några minuter.
    Blanda med riset.

  4. Vispa samman ägg, grädde, salt och paprikapulver. Tillsätt riven ost.

  5. Smöra en ugnssäker form.
    Häll i det stekta. Häll över äggblandning.
    Sätt in i ugn i cirka 30 minuter.

Kockens kommentar

Grädden kan ersättas med mjölk.

Fler recept inom Halloweenmat

Liknande recept som Pumpalåda