Bli medlem (gratis)
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Skagenpanna
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 818

GBR (GI) / port: 13
Recept: 3273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 11%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Räkor skalade 200.0 gram 7%
Blåmusslor konserverad 200.0 gram 7%
Sockerärter 100.0 gram 1%
Sås:
Grädde (el. mjölk) 5.0 dl 55%
Vetemjöl 2.5 msk 2%
Citron (juice+kött) 1.0 styck 1%
Kajennpepparpulver 1.0 tsk 0%
Salt 2.0 krm 0%
Vitpeppar 0.5 krm 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 27%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Ansa sockerärter, skär bort hängen. Riv gult citronskal (ej det vita).
- Vispa ihop mjöl med lite grädde (mjölk). Tillsätt under vispning resterande grädde och citronskal.
- Låt såsen småkoka i 5 minuter under omrörning. Salta och peppra.
- Tillsätt räkor, musslor och ärter mot slutet. Smaka av med burkspad, salt, peppar och kajennpeppar. Låt bli varmt.
Kockens kommentar
Arla har en produkt som kallas "Arla Köket Skagenpanna" som kan användas i stället för såsen i detta recept. Musslorna kan bytas ut mot lax, räkor eller kräftstjärtar.
Fler recept inom Kokta skaldjur
Liknande recept som Skagenpanna
-
Kräftskiva - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kräftlag
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kräftlag på Läckö Slottsaquavit
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Hemkokta sötvattenskräftor
Tid: 1 tim 40 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chilikrabba
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemkokt hummer
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt skottarevshummer
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Per i Holmen
-
Hummer med ingefärssås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemkokta havskräftor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström