Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor skalade

200.0 

gram

Blåmusslor konserverad

200.0 

gram

Sockerärter

100.0 

gram

 

Sås:

 

Grädde (el. mjölk)

5.0 

dl

Vetemjöl

2.5 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Kajennpepparpulver

1.0 

tsk

Salt

2.0 

krm

Vitpeppar

0.5 

krm

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 826

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3303 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 11%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 465 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 200.0 gram 6%

Blåmusslor konserverad 200.0 gram 7%

Sockerärter 100.0 gram 1%

 

Sås:

Grädde (el. mjölk) 5.0 dl 54%

Vetemjöl 2.5 msk 2%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Kajennpepparpulver 1.0 tsk 0%

Salt 2.0 krm 0%

Vitpeppar 0.5 krm 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 27%

Salt 0%

Tillagning (15 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Ansa sockerärter, skär bort hängen. Riv gult citronskal (ej det vita).
  3. Vispa ihop mjöl med lite grädde (mjölk). Tillsätt under vispning resterande grädde och citronskal.
  4. Låt såsen småkoka i 5 minuter under omrörning. Salta och peppra.
  5. Tillsätt räkor, musslor och ärter mot slutet. Smaka av med burkspad, salt, peppar och kajennpeppar. Låt bli varmt.

Kockens kommentar

Arla har en produkt som kallas "Arla Köket Skagenpanna" som kan användas i stället för såsen i detta recept. Musslorna kan bytas ut mot lax, räkor eller kräftstjärtar.

Fler recept inom Skaldjursrätter

Liknande recept som Skagenpanna