Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 418

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1673 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Blomkål helt huvud 1.0 huvud 11%
Kräftstjärtar konserverade 175.0 gram 10%
Räkstjärtar burk, ej lag 175.0 gram 11%
Apetina i olja 29% fett } 300.0 gram 58%
Oliver gröna avrunna 15.0 styck 3%
Smör normalsaltat 1.0 msk 6%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Ångkoka (el. koka) blomkålen 8-10 minuter tills den är al dente, dvs fortfarande är lite fast i köttet.
- Lägg en klick smör på toppen, som får koka in under ångkokningen, eller efter att blomkålen tagits ur vattnet. Ta ur och salta lätt.
- Blanda kräftor med räkor, fetaost och oliver. Använd lite av oljan från fetaburken.
Kockens kommentar
Koka i ånga innebär att varan ligger ovanför vattenytan, vanligtvis på galler. Det är en skonsam metod som bättre bevarar smak, konsistens och vitaminer. Bra för t.ex. grönsaker, potatis, ris, couscous och fisk. Alternativet är att koka på vanligt sätt.
Fler recept inom Skaldjursrätter
Liknande recept som Kräft- och räksallad med blomkål (lätt måltid)
-
Plateau de fruits de mer, skaldjursplatå
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffransdoftande skaldjursgryta med lax och rotfrukter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Seafood breakfast
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skagenpanna
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kräft- och räksallad med blomkål (lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räk och chiligryta (GI-recept)
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: