Kräft- och räksallad med blomkål (lätt måltid)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kräft- och räksallad med blomkål (lätt måltid)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blomkål helt huvud

1.0 

huvud

Kräftstjärtar konserverade

175.0 

gram

Räkstjärtar burk, ej lag

175.0 

gram

Apetina i olja 29% fett }

300.0 

gram

Oliver gröna avrunna

15.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mâcon-Villages Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 418

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1673 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 373 gram)

Ingredienser

Visa:

Blomkål helt huvud 1.0 huvud 11%

Kräftstjärtar konserverade 175.0 gram 10%

Räkstjärtar burk, ej lag 175.0 gram 11%

Apetina i olja 29% fett } 300.0 gram 58%

Oliver gröna avrunna 15.0 styck 3%

Smör normalsaltat 1.0 msk 6%

Salt 0%

Tillagning (15 min )

  1. Ångkoka (el. koka) blomkålen 8-10 minuter tills den är al dente, dvs fortfarande är lite fast i köttet.
  2. Lägg en klick smör på toppen, som får koka in under ångkokningen, eller efter att blomkålen tagits ur vattnet. Ta ur och salta lätt.
  3. Blanda kräftor med räkor, fetaost och oliver. Använd lite av oljan från fetaburken.

Kockens kommentar

Koka i ånga innebär att varan ligger ovanför vattenytan, vanligtvis på galler. Det är en skonsam metod som bättre bevarar smak, konsistens och vitaminer. Bra för t.ex. grönsaker, potatis, ris, couscous och fisk. Alternativet är att koka på vanligt sätt.

Fler recept inom Skaldjursrätter

Liknande recept som Kräft- och räksallad med blomkål (lätt måltid)