Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 826

GBR (GI) / port: 12
Recept: 3303 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 11%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Räkor skalade 200.0 gram 6%
Blåmusslor konserverad 200.0 gram 7%
Sockerärter 100.0 gram 1%
Sås:
Grädde (el. mjölk) 5.0 dl 54%
Vetemjöl 2.5 msk 2%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Kajennpepparpulver 1.0 tsk 0%
Salt 2.0 krm 0%
Vitpeppar 0.5 krm 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 27%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Ansa sockerärter, skär bort hängen. Riv gult citronskal (ej det vita).
- Vispa ihop mjöl med lite grädde (mjölk). Tillsätt under vispning resterande grädde och citronskal.
- Låt såsen småkoka i 5 minuter under omrörning. Salta och peppra.
- Tillsätt räkor, musslor och ärter mot slutet. Smaka av med burkspad, salt, peppar och kajennpeppar. Låt bli varmt.
Kockens kommentar
Arla har en produkt som kallas "Arla Köket Skagenpanna" som kan användas i stället för såsen i detta recept. Musslorna kan bytas ut mot lax, räkor eller kräftstjärtar.
Fler recept inom Skaldjursrätter
Liknande recept som Skagenpanna
-
Plateau de fruits de mer, skaldjursplatå
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffransdoftande skaldjursgryta med lax och rotfrukter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Seafood breakfast
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skagenpanna
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kräft- och räksallad med blomkål (lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räk och chiligryta (GI-recept)
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: