För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Ma Ria

Plateau de fruits de mer, skaldjursplatå

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Skaldjur med skal

4.0 

kilo

 

Alternativ:

 

Ostron med skal

 

 

Musslor kokta med skal

 

 

Sniglar, snäckor kokta

 

 

Sjöborre rå }

 

 

Havskräftor kokta

 

 

Räkor med skal

 

 

Hummer med skal kokt

 

 

Krabba kokt

 

 

Kräftor kokta

 

 

Krossad is

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

2.0 

styck

Aioli hemlagad ¤

 

 

Rhode Islandsås färdig

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas skaldjur >

 

 

Så kokas hummer >

 

 

Så öppnas ostron >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 1151

GBR (GI) / port: 10

Recept: 4604 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 3%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 825 gram)

Ingredienser

Visa:

Skaldjur med skal 4.0 kilo 69%

 

Alternativ:

Ostron med skal 0%

Musslor kokta med skal 0%

Sniglar, snäckor kokta 0%

Sjöborre rå } %

Havskräftor kokta 0%

Räkor med skal 0%

Hummer med skal kokt 0%

Krabba kokt 0%

Kräftor kokta 0%

Krossad is 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 2.0 styck 29%

Aioli hemlagad ¤ 0%

Rhode Islandsås färdig 0%

 

Kockskolan:

Så kokas skaldjur > Äts ej

Så kokas hummer > Äts ej

Så öppnas ostron > Äts ej

Tillagning

  1. Koka skaldjuren (utom ostron) enligt separata recept. Läs mer > Så kokas skaldjur.
  2. Skaldjuren serveras kalla.

Kockens kommentar

Skaldjursplatåer komponeras beroende på tillgång och enligt egen smak. Beräkna 1 kilo skaldjur med skal per portion, vilket ger en köttvikt av cirka 350 gram. I en fransk Plateau ingår alltid ostron, musslor och snäckor av olika slag. Vanligen också räkor. På en lyxigare kan man lägga en halv kokt hummer per portion och på en enklare en halv krabba. Till skaldjuren brukar man vanligen bara servera nybakad baguette. Ibland serveras någon sås till som aioli eller Rhode Island. Skaldjuren serveras på en isbäddsplatta, ibland i flera "våningar".

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Kokta skaldjur

Liknande recept som Plateau de fruits de mer, skaldjursplatå