Bli medlem (gratis)
Plateau de fruits de mer, skaldjursplatå
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 1151

GBR (GI) / port: 10
Recept: 4604 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Skaldjur med skal 4.0 kilo 69%
Alternativ:
Krabba kokt 0%
Krossad is 0%
Tillbehör:
Baguette, bagett 2.0 styck 29%
Kockskolan:
Så kokas skaldjur > Äts ej
Så kokas hummer > Äts ej
Så öppnas ostron > Äts ej
Kock: Kockskolan x3
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Koka skaldjuren (utom ostron) enligt separata recept. Läs mer > Så kokas skaldjur.
- Skaldjuren serveras kalla.
Kockens kommentar
Skaldjursplatåer komponeras beroende på tillgång och enligt egen smak. Beräkna 1 kilo skaldjur med skal per portion, vilket ger en köttvikt av cirka 350 gram. I en fransk Plateau ingår alltid ostron, musslor och snäckor av olika slag. Vanligen också räkor. På en lyxigare kan man lägga en halv kokt hummer per portion och på en enklare en halv krabba. Till skaldjuren brukar man vanligen bara servera nybakad baguette. Ibland serveras någon sås till som aioli eller Rhode Island. Skaldjuren serveras på en isbäddsplatta, ibland i flera "våningar".Fler recept inom Kokta skaldjur
Liknande recept som Plateau de fruits de mer, skaldjursplatå
-
Kräftskiva - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kräftlag
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Kräftlag på Läckö Slottsaquavit
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Hemkokta sötvattenskräftor
Tid: 1 tim 40 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chilikrabba
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemkokt hummer
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt skottarevshummer
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Per i Holmen
-
Hummer med ingefärssås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemkokta havskräftor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström