Plateau de fruits de mer, skaldjursplatå

Foto: Ma Ria

Plateau de fruits de mer, skaldjursplatå

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 1128

GBR (GI) / port: 10

Recept: 4514 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 3%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 825 gram)

Tillagning

  1. Koka skaldjuren (utom ostron) enligt separata recept. Läs mer > Så kokas skaldjur.
  2. Skaldjuren serveras kalla.

Kockens kommentar

Skaldjursplatåer komponeras beroende på tillgång och enligt egen smak. Beräkna 1 kilo skaldjur med skal per portion, vilket ger en köttvikt av cirka 350 gram. I en fransk Plateau ingår alltid ostron, musslor och snäckor av olika slag. Vanligen också räkor. På en lyxigare kan man lägga en halv kokt hummer per portion och på en enklare en halv krabba. Till skaldjuren brukar man vanligen bara servera nybakad baguette. Ibland serveras någon sås till som aioli eller Rhode Island. Skaldjuren serveras på en isbäddsplatta, ibland i flera "våningar".

Fler recept inom Skaldjursrätter

Liknande recept som Plateau de fruits de mer, skaldjursplatå