Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 1128

GBR (GI) / port: 10
Recept: 4514 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Skaldjur med skal 4.0 kilo 70%
Alternativ:
Venusmusslor 0%
Krabba kokt 0%
Krossad is 0%
Tillbehör:
Baguette, bagett 2.0 styck 30%
Kockskolan:
Så kokas skaldjur > Äts ej
Så kokas hummer > Äts ej
Så öppnas ostron > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Koka skaldjuren (utom ostron) enligt separata recept. Läs mer > Så kokas skaldjur.
- Skaldjuren serveras kalla.
Kockens kommentar
Skaldjursplatåer komponeras beroende på tillgång och enligt egen smak. Beräkna 1 kilo skaldjur med skal per portion, vilket ger en köttvikt av cirka 350 gram. I en fransk Plateau ingår alltid ostron, musslor och snäckor av olika slag. Vanligen också räkor. På en lyxigare kan man lägga en halv kokt hummer per portion och på en enklare en halv krabba. Till skaldjuren brukar man vanligen bara servera nybakad baguette. Ibland serveras någon sås till som aioli eller Rhode Island. Skaldjuren serveras på en isbäddsplatta, ibland i flera "våningar".Fler recept inom Skaldjursrätter
Liknande recept som Plateau de fruits de mer, skaldjursplatå
-
Plateau de fruits de mer, skaldjursplatå
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffransdoftande skaldjursgryta med lax och rotfrukter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Seafood breakfast
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skagenpanna
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kräft- och räksallad med blomkål (lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räk och chiligryta (GI-recept)
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: