Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Jätteräkor, tigerräkor råa

10.0 

styck

Blåmusslor konserverad

200.0 

gram

Bacon tärnad

150.0 

gram

Potatis tärnad fryst

400.0 

gram

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Ägg

4.0 

styck

Matolja till stekning

2.0 

msk

Persilja till garnering

4.0 

kvistar

 

Kockskolan:

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 469

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1877 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 10%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 264 gram)

Ingredienser

Visa:

Jätteräkor, tigerräkor råa 10.0 styck 16%

Blåmusslor konserverad 200.0 gram 12%

Bacon tärnad 150.0 gram 28%

Potatis tärnad fryst 400.0 gram 17%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Ägg 4.0 styck 13%

Matolja till stekning 2.0 msk 13%

Persilja till garnering 4.0 kvistar 0%

 

Kockskolan:

Tigerräkor ett miljöhot > %

 

Tillagning (20 min )

  1. Ansa och finhacka chilifrukten. Skala tigerräkorna och skär i mindre bitar. Häll bort musselspadet.
  2. Hetta upp matolja i en panna och stek potatisen tillsammans med bacon och chili. Tillsätt mot slutet tigerräkorna. Ta av från plattan och blanda i musslorna.
  3. Stek samtidigt ägg i en annan stekpanna.
  4. Ta av potatispannan från plattan och blanda ner musslorna. Lägg upp. Klipp över persilja.

Fler recept inom Skaldjursrätter

Liknande recept som Seafood breakfast