Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 469

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1877 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 10%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Jätteräkor, tigerräkor råa 10.0 styck 16%
Blåmusslor konserverad 200.0 gram 12%
Bacon tärnad 150.0 gram 28%
Potatis tärnad fryst 400.0 gram 17%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Ägg 4.0 styck 13%
Matolja till stekning 2.0 msk 13%
Persilja till garnering 4.0 kvistar 0%
Kockskolan:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Ansa och finhacka chilifrukten. Skala tigerräkorna och skär i mindre bitar. Häll bort musselspadet.
- Hetta upp matolja i en panna och stek potatisen tillsammans med bacon och chili. Tillsätt mot slutet tigerräkorna. Ta av från plattan och blanda i musslorna.
- Stek samtidigt ägg i en annan stekpanna.
- Ta av potatispannan från plattan och blanda ner musslorna. Lägg upp. Klipp över persilja.
Fler recept inom Skaldjursrätter
Liknande recept som Seafood breakfast
-
Plateau de fruits de mer, skaldjursplatå
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffransdoftande skaldjursgryta med lax och rotfrukter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Seafood breakfast
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skagenpanna
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kräft- och räksallad med blomkål (lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räk och chiligryta (GI-recept)
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: