Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 723

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2891 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 9%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 500.0 gram 45%
Gul lök 1.0 styck 2%
Krossade tomater 400.0 gram 3%
Vispgrädde 1.0 dl 12%
Matfett till stekning 2.0 msk 7%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 31%
Kockskolan:
Om korv, tillverkning > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Ta bort skinnet på falukorven och strimla. Skala och riv eller finhacka lök.
- Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Fräs löken glansig i några minuter utan att bränna. Lägg åt sidan. Alternativt tillsätt råhackad lök senare.
- Stek korven i lite matfett några minuter i stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt lök, tomatkross och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka några minuter.
Kockens kommentar
Falukorven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Passar till
Fler recept inom Kokt korv, korvgryta
Liknande recept som Enkel falukorvsgryta
-
Wienerkorv gourmet
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv, julkorv eller köttkorv med rotmos
Tid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt fläskkorv med olivpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saure Zipfel, Nürnberger i ättiksbuljong
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bönkorvgryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvgulasch
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig merguezgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Het linsgryta med chorizo och blomkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel svampbulgur med chorizo, bönor och tranbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan