För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel falukorvsgryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

500.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Krossade tomater

400.0 

gram

Vispgrädde

1.0 

dl

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om korv >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Kilkenny

Ljus medium ale
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 723

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2891 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 9%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 471 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 500.0 gram 45%

Gul lök 1.0 styck 2%

Krossade tomater 400.0 gram 3%

Vispgrädde 1.0 dl 12%

Matfett till stekning 2.0 msk 7%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 31%

 

Kockskolan:

Om korv > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Ta bort skinnet på falukorven och strimla. Skala och riv eller finhacka lök.
  3. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Fräs löken glansig i några minuter utan att bränna. Lägg åt sidan. Alternativt tillsätt råhackad lök senare. 
  4. Stek korven i lite matfett några minuter i stekpanna på medelhög värme.
  5. Tillsätt lök, tomatkross och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka några minuter.

Kockens kommentar

Falukorven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Grönsallad

Vitkålssallad

Rotfruktssallad

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Kokt korv, korvgryta

Liknande recept som Enkel falukorvsgryta