Enkel falukorvsgryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel falukorvsgryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

500.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Krossade tomater

400.0 

gram

Vispgrädde

1.0 

dl

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Kilkenny

Ljus medium ale
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 723

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2891 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 9%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 471 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 500.0 gram 45%

Gul lök 1.0 styck 2%

Krossade tomater 400.0 gram 3%

Vispgrädde 1.0 dl 12%

Matfett till stekning 2.0 msk 7%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 31%

 

Kockskolan:

Om korv, tillverkning > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Ta bort skinnet på falukorven och strimla. Skala och riv eller finhacka lök.
  3. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Fräs löken glansig i några minuter utan att bränna. Lägg åt sidan. Alternativt tillsätt råhackad lök senare. 
  4. Stek korven i lite matfett några minuter i stekpanna på medelhög värme.
  5. Tillsätt lök, tomatkross och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka några minuter.

Kockens kommentar

Falukorven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Grönsallad

Vitkålssallad

Rotfruktssallad

Fler recept inom Kokt korv, korvgryta

Liknande recept som Enkel falukorvsgryta