Enkel carbonaragratäng

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel carbonaragratäng

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tagliatelle

300.0 

gram

Skinka rökt skivad

250.0 

gram

Gröna ärter frysta

2.5 

dl

Creme fraiche

6.0 

dl

Hårdost riven

1.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om bandspagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Campolieti Ripasso

Kryddigt rött vin
Pris: 95 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 934

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3735 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 13%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 471 gram)

Ingredienser

Visa:

Tagliatelle 300.0 gram 30%

Skinka rökt skivad 250.0 gram 9%

Gröna ärter frysta 2.5 dl 3%

Creme fraiche 6.0 dl 52%

Hårdost riven 1.5 dl 6%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om bandspagetti > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skär skinkan i tärningar. Smörj en ugnssäker form.
  4. Häll bort pastavattnet och blanda med crème fraiche, skinka och ärter. Lägg pastan i formen. Grovriv ost över.
  5. Gratinera i övre delen av ugnen i 15 minuter.

Kockens kommentar

Gratängen kan frysas och senare värmas upp i ugn. Alla carbonara ital. = på kolarhustruns vis.

Passar till

Grönsallad

Tomatsallad

Vitkålssallad

Rotfruktssallad

Fler recept inom Lasagne, pastagratäng

Liknande recept som Enkel carbonaragratäng