Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 275

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1101 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 14%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Falukorv 12.0 skivor 71%
Ägg 4.0 styck 23%
Tomater 2.0 styck 3%
Tillbehörsalternativ:
Ketchup 0%
Senap svensk 0%
HP-sås 0%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Om bräcka, såtering > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Ta bort skinnet på falukorven och skär i 1 cm tjocka skivor. Halvera tomaterna.
- Hetta upp matfett i panna. Lägg tomaterna med insidan nedåt och stek samtidigt ägg och bräck falukorv. Vänd korven.
Kockens kommentar
Att "bräcka" innebär att hastigt lättsteka vanligtvis utan extra fett. Till exempel bräckt skinka, bräckt falukorv eller bräckt kassler. Att "bräcka" egentligen = ett brott eller bristning genom tryck/slag. Läs mer > Så steks ägg.
Alternativ
Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg
Liknande recept som Bräckt falukorv med stekt ägg och tomat
-
Koka ägg - grundrecept
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japanska marinerade kokta ägg
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade ägg, förlorade ägg
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Frityrpocherade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade panerade friterade ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte med smak, ägg i form
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt ägg, vändstekt ägg - by the book
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Egg Benedict - original (Ägg Bénédictine)
Tid: 10 min (+ 15 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan