Bräckt falukorv med stekt ägg och tomat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bräckt falukorv med stekt ägg och tomat

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

12.0 

skivor

Ägg

4.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Matfett till stekning

 

 

 

Tillbehörsalternativ:

 

Ketchup

 

 

Chilisås tomat

 

 

Senap svensk

 

 

HP-sås

 

 

Worcestershiresås

 

 

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

Om bräcka, såtering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 275

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1101 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 14%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 165 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 12.0 skivor 71%

Ägg 4.0 styck 23%

Tomater 2.0 styck 3%

Matfett till stekning 0%

 

Tillbehörsalternativ:

Ketchup 0%

Chilisås tomat %

Senap svensk 0%

HP-sås 0%

Worcestershiresås 0%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Om bräcka, såtering > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Ta bort skinnet på falukorven och skär i 1 cm tjocka skivor. Halvera tomaterna.
  2. Hetta upp matfett i panna. Lägg tomaterna med insidan nedåt och stek samtidigt ägg och bräck falukorv. Vänd korven.

Kockens kommentar

Att "bräcka" innebär att hastigt lättsteka vanligtvis utan extra fett. Till exempel bräckt skinka, bräckt falukorv eller bräckt kassler. Att "bräcka" egentligen = ett brott eller bristning genom tryck/slag. Läs mer > Så steks ägg.

Alternativ

Bräckt falukorvsmacka

Bräckt falukorv med bönchili

Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg

Liknande recept som Bräckt falukorv med stekt ägg och tomat