Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 451

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1803 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 12%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 8.0 skivor 29%
Ägg 4.0 styck 14%
Ciabatta bröd 2.0 styck 43%
Sallatsblad 4.0 blad 1%
Matfett till stekning 2.0 msk 11%
Tillbehörsalternativ:
Ketchup 0%
Senap svensk 0%
HP-sås 4.0 tsk 1%
Kockskolan:
Om bräcka, såtering > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Ta bort skinnet på falukorven och skär i centimetertjocka skivor.
- Dela brödet på mitten och stek insidan i matfett på medelvärme några minuter.
- Bräck (lättstek) falukorv på båda sidorna i panna på medelvärme. Fett behövs inte till vanlig falukorv, men till lågfettsvarianter. Bränn inte korven.
- Stek ägg i panna på medelvärme. Vändstek om så önskas.
- Lägg salladsblad, korv och ägg på brödet.
- Servera med lämplig kryddsås.
Kockens kommentar
Bra stadig frukostmat.
Alternativ
Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan