Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

8.0 

skivor

Ägg

4.0 

styck

Ciabatta bröd

2.0 

styck

Sallatsblad

4.0 

blad

Matfett till stekning

2.0 

msk

 

Tillbehörsalternativ:

 

Ketchup

 

 

Chilisås tomat

 

 

Senap svensk

 

 

HP-sås

4.0 

tsk

Worcestershiresås

 

 

 

Kockskolan:

 

Om bräcka, såtering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 451

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1803 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 12%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 199 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 8.0 skivor 29%

Ägg 4.0 styck 14%

Ciabatta bröd 2.0 styck 43%

Sallatsblad 4.0 blad 1%

Matfett till stekning 2.0 msk 11%

 

Tillbehörsalternativ:

Ketchup 0%

Chilisås tomat %

Senap svensk 0%

HP-sås 4.0 tsk 1%

Worcestershiresås 0%

 

Kockskolan:

Om bräcka, såtering > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Ta bort skinnet på falukorven och skär i centimetertjocka skivor.
  2. Dela brödet på mitten och stek insidan i matfett på medelvärme några minuter.
  3. Bräck (lättstek) falukorv på båda sidorna i panna på medelvärme. Fett behövs inte till vanlig falukorv, men till lågfettsvarianter. Bränn inte korven.
  4. Stek ägg i panna på medelvärme. Vändstek om så önskas.
  5. Lägg salladsblad, korv och ägg på brödet.
  6. Servera med lämplig kryddsås.

Kockens kommentar

Bra stadig frukostmat.

Alternativ

Bräckt falukorv med stekt ägg

Bräckt falukorv med bönchili

Fler recept inom Varma smörgåsar

Liknande recept som Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg