Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 747

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2988 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 8%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tagliatelle 400.0 gram 50%
Laxfilé färsk 400.0 gram 24%
Räkor med skal 200.0 gram 4%
Grädde (matlagningsgrädde) 3.0 dl 16%
Hummerfond konc. 0.5 dl 4%
Apelsinjuice 1.0 dl 1%
Timjan färsk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skär laxen i kuber och skala räkorna.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Koka ihop grädde, hummerfond, kryddor och apelsinjuice i en annan kastrull på medellåg värme i cirka 3 minuter.
Stäng av plattan och lägg i laxkuberna.
Låt dem ligga och dra i ett par minuter. - Lägg upp pastan på fat och lägg på fisken.
Ringla apelsinsåsen över. Dekorera med de färska räkorna och färsk klippt timjan.
Fler recept inom Pastarätter
Liknande recept som Laxpasta med apelsinräkor
-
Musselpasta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nudelsallad med krabba och jordnötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel pasta med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel falukorvsgryta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spagetti carbonara, enkel sommarmat ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn Filé Diavolo med färsk pasta
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli