Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 129
 
    
                Kcal / portion: 678
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 2711 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Köttfärs (blandfärs) 500.0 gram 35%
Sidfläsk rimmat el. rökt ¤ 300.0 gram 39%
Kidneybönor svarta konserv -spad 400.0 gram 16%
Krossade tomater 400.0 gram 3%
Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 3%
Jalapeno inlagd (Old el Paso) 3.0 styck 1%
Strösocker 1.0 msk 2%
Chilipulver 2.0 tsk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Förbered: Ansa jalapeno och paprika (ta bort stjälk och vitt innanmäte). Skär i bitar.
 Finhacka persilja. Skär fläsket i tärningar.
- Gryta: Hetta upp en stor stekpanna/gryta på medelhög värme. Lägg i fläsket och stek några minuter. 
- Tillsätt köttfärs och ev. lite extra matfett. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. 
 Stek i ytterligare några minuter under omröring tills fin färg.
- Tillsätt bönor och krossade tomater. 
 Tillsätt paprika, jalapeno och socker.
 Smaka av med chili, salt och peppar.
 Låt småkoka i cirka 30 minuter.
- Lägg upp och strö hackad persilja över.
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Cowboygryta
- 
                
                    Rensouvas med torkade fikon och balsamsirapTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre 
- 
                
                    Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismosTid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Flygande fläskfiléTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Panngrillad kasslerTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Pytt i pannaTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Spare ribs -tunna revbensspjällTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Fläskfilé OscarTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    FalukorvsgrytaTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Entrecôtestek primoTid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fläskschnitzel med äppelsåsTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                    