Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Köttfärs (blandfärs)

500.0 

gram

Sidfläsk rimmat el. rökt ¤

300.0 

gram

Kidneybönor svarta konserv -spad

400.0 

gram

Krossade tomater

400.0 

gram

Paprika röd-gul-grön

3.0 

styck

Jalapeno inlagd (Old el Paso)

3.0 

styck

Strösocker

1.0 

msk

Chilipulver

2.0 

tsk

Salt och svartpeppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

Matfett till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Guinness Extra Stout

Portertyp (stout)
Pris: 17 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 678

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2711 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 525 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs (blandfärs) 500.0 gram 35%

Sidfläsk rimmat el. rökt ¤ 300.0 gram 39%

Kidneybönor svarta konserv -spad 400.0 gram 16%

Krossade tomater 400.0 gram 3%

Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 3%

Jalapeno inlagd (Old el Paso) 3.0 styck 1%

Strösocker 1.0 msk 2%

Chilipulver 2.0 tsk 0%

Salt och svartpeppar 0%

Persilja till garnering 0%

Matfett till stekning 0%

Tillagning (40 min )

  1. Förbered: Ansa jalapeno och paprika (ta bort stjälk och vitt innanmäte). Skär i bitar.
    Finhacka persilja. Skär fläsket i tärningar.

  2. Gryta: Hetta upp en stor stekpanna/gryta på medelhög värme. Lägg i fläsket och stek några minuter.

  3. Tillsätt köttfärs och ev. lite extra matfett. Finfördela färsen med en trägaffel e.d.
    Stek i ytterligare några minuter under omröring tills fin färg.

  4. Tillsätt bönor och krossade tomater.
    Tillsätt paprika, jalapeno och socker.
    Smaka av med chili, salt och peppar.
    Låt småkoka i cirka 30 minuter.

  5. Lägg upp och strö hackad persilja över.

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Cowboygryta