
Dryckestips
Novas Winemaker´s Selection Syrah Mourvedre
Smakrikt rött vin
Pris: 134 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 302

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1207 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 2%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kalvhjärta 0.5 styck 34%
Gul lök 1.0 styck 4%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Kantareller färska 200.0 gram 4%
Vetemjöl 2.0 msk 5%
Sojasås 2.0 tsk 1%
Krossade tomater 400.0 gram 7%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 45%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 10 min + 2 tim )
- Lägg hjärtat i kallt vatten i 30-60 min.
Putsa hjärtat rent från blodådror o.d.
Förkoka hjärtat i ca 1 tim under lock. - Skala och skiva lök. Hacka persilja.
Torka hjärtat med hushållspapper och strimla köttet. - Fräs löken mjuk och glansig i panna med fett ca 5 min. Lägg i grytan.
- Bryn hjärtstrimlorna några få minuter i matfett, så att de får färg. Lägg i gryta.
- Salta och peppra lätt i grytan.
Tillsätt lagerblad och vispa ner mjöl.
Tillsätt krossade tomater och soja.
Låt grytan småkoka under lock 30-60 min, tills köttet är mört. - Skala och koka potatis (ca 20 min).
- Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme och stek svampen tills den fått färg i 5-10 min. Fuktig svamp steks först torr i panna utan fett.
- Tillsätt svamp och persilja till grytan när köttet är klart.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Gryta på kalvhjärta med kantareller
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan