Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 644

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2577 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingdelar med skinn och ben 1.0 kilo 55%
Morot 4.0 styck 6%
Vitpeppar hel 8.0 korn 0%
Salt 2.0 tsk 0%
Sås:
Gul lök 0.5 styck 1%
Champinjoner färska 200.0 gram 2%
Kokspad från grytan 3.0 dl 1%
Grädde (matlagningsgrädde) 2.0 dl 12%
Matlagningsmjöl 1.5 msk 2%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 21%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Skala morötter och skär i långa skivor.
Skala och hacka lök. Skiva svamp. - Kyckling: Lägg kycklingen i en kastrull. Täck med vatten och tillsätt peppar+salt.
Låt sjuda ca 40 minuter under lock, tills köttet är genomkokt (benfri kyckling tar kortare tid). - Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.
Låt morötterna koka med i 5 minuter. - Sås: Smält matfett i en kastrull och fräs lök och champinjonerna i cirka 5 min på medelhög värme, utan att bränna löken.
Vispa ner lite matlagningmjöl.
Späd med buljongen från kycklingen och tillsätt grädde. Låt småkoka 3-5 minuter.
Rör om och smaka av med salt, peppar och lite chilipulver.
Kockens kommentar
Mustigare smak: Fler rotsaker kan kokas med t.ex. rot- eller stjälkselleri vilket ger en mustigare smak. Gärna något lagerblad också.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Kyckling med champinjonsås
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan