Ostgratinerad falukorv med potatismos

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ostgratinerad falukorv med potatismos

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

600.0 

gram

Grevé hårdost 28%

200.0 

gram

Bifftomater

2.0 

styck

Olivolja

 

 

Kryddgrönt till garnering

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Smör normalsaltat

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 752

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3007 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 520 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 600.0 gram 52%

Grevé hårdost 28% 200.0 gram 24%

Bifftomater 2.0 styck 2%

Olivolja 0%

Kryddgrönt till garnering 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 18%

Mjölk 2.0 dl 4%

Smör normalsaltat 0%

Salt 0%

Tillagning (25 min )

  1. Förbered: Sätt ugnen på 190°C.
    Ta av skinnet på korven och skiva tjockt. Skiva ost (tjocka skivor) och tomater.

  2. Potatis: Skala, dela och koka den mjuk.

  3. Gratinera: Fetta in en ugnssäker form och varva falukorv med tomater och ost.
    Häll lite olivolja över. Sätt i ugn ca 15 min, tills osten smält och korven fått fin färg.
    Ta ut och klipp lite kryddgrönt över.

  4. Mos: Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka på plattan. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller gaffel. Tillsätt en klick smör och mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.

ALTERNATIV

Ugnsstekt falukorv

Falulåda deluxe

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Ostgratinerad falukorv med potatismos