Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 752

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3007 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 600.0 gram 52%
Grevé hårdost 28% 200.0 gram 24%
Bifftomater 2.0 styck 2%
Olivolja 0%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 18%
Mjölk 2.0 dl 4%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Förbered: Sätt ugnen på 190°C.
Ta av skinnet på korven och skiva tjockt. Skiva ost (tjocka skivor) och tomater. - Potatis: Skala, dela och koka den mjuk.
- Gratinera: Fetta in en ugnssäker form och varva falukorv med tomater och ost.
Häll lite olivolja över. Sätt i ugn ca 15 min, tills osten smält och korven fått fin färg.
Ta ut och klipp lite kryddgrönt över. - Mos: Häll av vattnet från potatisen och sätt tillbaka på plattan. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller gaffel. Tillsätt en klick smör och mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
ALTERNATIV
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Ostgratinerad falukorv med potatismos
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan