Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

300.0 

gram

Potatismos tillagad

500.0 

gram

Leverpastej skivbar (26% fett)

200.0 

gram

Tomater

3.0 

styck

Grädde

1.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Senap fransk osötad

2.0 

msk

Hårdost riven

100.0 

gram

Matfett till ugnsform

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 674

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2697 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 13%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 396 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 300.0 gram 29%

Potatismos tillagad 500.0 gram 16%

Leverpastej skivbar (26% fett) 200.0 gram 22%

Tomater 3.0 styck 2%

Grädde 1.0 dl 13%

Ägg 1.0 styck 2%

Senap fransk osötad 2.0 msk 1%

Hårdost riven 100.0 gram 13%

Matfett till ugnsform 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (50 min )

  1. Potatis: Skala och koka potatis samt mosa den, eller använd potatismospulver.

  2. Förbered: Sätt ugnen på 200°C.
    Skiva leverpastej.
    Ta av skinnet och skiva falukorv.
    Skiva tomater. Riv ost.

    Smörj en ugnssäker form med matfett.
    Lägg potatismoset i botten av formen.
    Lägg på leverpastej, falukorv och tomater.
    Salta och peppra.

    Blanda grädde och senap i en skål och vispa ner ägg. Häll smeten i formen.
    Strö över riven ost.

  3. Ugn: Sätt i ugn 20-25 minuter tills osten fått gyllenbrun färg.

PASSAR TILL

Hemlagad potatismos

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Falulåda deluxe