Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 674

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2697 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 13%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Falukorv 300.0 gram 29%
Potatismos tillagad 500.0 gram 16%
Leverpastej skivbar (26% fett) 200.0 gram 22%
Tomater 3.0 styck 2%
Grädde 1.0 dl 13%
Ägg 1.0 styck 2%
Senap fransk osötad 2.0 msk 1%
Hårdost riven 100.0 gram 13%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Potatis: Skala och koka potatis samt mosa den, eller använd potatismospulver.
- Förbered: Sätt ugnen på 200°C.
Skiva leverpastej.
Ta av skinnet och skiva falukorv.
Skiva tomater. Riv ost.
Smörj en ugnssäker form med matfett.
Lägg potatismoset i botten av formen.
Lägg på leverpastej, falukorv och tomater.
Salta och peppra.
Blanda grädde och senap i en skål och vispa ner ägg. Häll smeten i formen.
Strö över riven ost. - Ugn: Sätt i ugn 20-25 minuter tills osten fått gyllenbrun färg.
PASSAR TILL
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Falulåda deluxe
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan