Salsiccia med senapspotatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Salsiccia med senapspotatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salsiccia }

12.0 

st små

el. andra korvar }

 

 

Matfett till stekning

 

 

 

Senapspotatis:

 

Potatis kokt

800.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Gräddfil

3.0 

dl

Senap fransk osötad

1.0 

msk

Kapris

2.0 

msk

Svartpeppar grovmald

1.0 

tsk

Senapsfrö

3.0 

krm

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 697

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2787 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 472 gram)

Ingredienser

Visa:

Salsiccia } 12.0 st små 58%

el. andra korvar } 0%

Matfett till stekning 0%

 

Senapspotatis:

Potatis kokt 800.0 gram 24%

Rödlök 1.0 styck 2%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Gräddfil 3.0 dl 15%

Senap fransk osötad 1.0 msk 1%

Kapris 2.0 msk 0%

Svartpeppar grovmald 1.0 tsk 0%

Senapsfrö 3.0 krm %

Salt 0%

Tillagning (40 min )

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Låt den svalna. Skiva potatisen.

  2. Skala och hacka rödlök. Hacka gräslök. Blanda försiktigt lök, kapris, gräddfil, senap och kryddor med potatisen.
    Ställ in i kylskåp.

  3. Värm upp matfett i en stekpanna på medelhög värme och stek korvarna i cirka 3 minuter tills de fått fin färg runt om.

Kockens kommentar

ALTERNATIV

Skånsk potatis

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Salsiccia med senapspotatis