Isterband med dillstuvad potatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Isterband med dillstuvad potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Isterband

4.0 

styck

 

Stuvad potatis:

 

Potatis kokt

0.8 

kilo

Vetemjöl

2.0 

msk

Mjölk

3.5 

dl

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Dill

1.0 

knippe

Salt

4.0 

krm

Vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Senap svensk

 

 

Ketchup

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

1698 Strong Ale

Medelbesk ale
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 713

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2853 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 8%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 476 gram)

Ingredienser

Visa:

Isterband 4.0 styck 64%

 

Stuvad potatis:

Potatis kokt 0.8 kilo 23%

Vetemjöl 2.0 msk 2%

Mjölk 3.5 dl 7%

Smör normalsaltat 3.0 msk 10%

Dill 1.0 knippe 1%

Salt 4.0 krm 0%

Vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Senap svensk 0%

Ketchup 0%

Tillagning (20 min )

  1. Förbered om potatisen inte är kokt: 
    Borsta den ren och klyfta. Koka i lättsaltat vatten. Låt svalna. (Extra tid 30 min).

  2. Stuvning: Smält smör och vispa ihop med mjöl. Häll på mjölk och låt småkoka under omrörning i cirka 5 minuter.

    Stäng av plattan och lägg i klyftad potatis.
    Låt potatisen bli genomvarm. Klipp i dillen.
    Spara några små dillkvistar till garnering. Salta och peppra.

  3. Korv: Hetta upp en platta och stek ister­banden på medelhög värme, tills de fått fin färg (matfett till stekning behövs inte).

Kockens kommentar

Att göra stuvad potatis är ett utmärkt sätt att använda överbliven kokt potatis. Isterband är lättrökt, grovkornig korv, kokt på svag värme, ofta med syrlig smak. Innehåller, bl.a. fläskkött, korngryn och potatis.

PASSAR TILL

Skånsk potatis

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Isterband med dillstuvad potatis