Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 734

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2936 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 10%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Olika matkorvar } 600.0 gram 56%
Bacon tärnad 175.0 gram 21%
Purjolök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Vatten 5.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 2.0 msk 3%
Torrt vitt vin 1.0 dl 2%
Chiliflingor 2.0 tsk 0%
Vita bönor konserverad 400.0 gram 15%
Matlagningsmjöl 1.0 msk 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Förbered: Ansa och skiva purjolök.
Skala vitlök och finhacka. Hacka persilja. - Stek: Hetta upp olja i panna på medelhög värme och stek korven tills den fått färg.
Ta ur koven och stek på medelvärme bacon, purjolök och vitlök i ca 5 minuter. - Bräsera: Lägg tillbaka korven och häll på vatten, fond och vin. Tillsätt chiliflingor och bönor. Rör ner lite matlagningsmjöl.
Låt småkoka i 15 minuter. - Smaka av med salt och peppar.
Strö över hackad persilja.
Kockens kommentar
Byt ut vinet mot vatten, om så önskas.
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Bönkorvgryta
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan