Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 16
Recept: 2147 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 4%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 29%
Grillmarinad, grillolja 1.0 dl 2%
Solrosfrön 1.0 dl 7%
Västerbotten hårdost 1.5 dl 11%
Cocktailtomater 20.0 styck 3%
Couscous 3.0 dl 40%
Vatten 2.5 dl Äts ej
Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Olivolja 1.0 msk 5%
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Kock: Karin Ihre
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Marinera: Lägg kycklingfiléerna i marinad. Grovriv ost och halvera tomater.
- Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta solrosfröna under omrörning, tills de fått lite färg.
- Koka upp vatten med salt och smula ner buljongtärning. Tillsätt couscous och olivolja. Rör om och ta av från plattan. Låt stå med lock på i cirka 5 minuter, tills couscousen svällt. Blanda med solrosfrön, ost och tomater.
- Stek eller grilla kycklingfilé 3-4 minuter på vardera sida.
Kockens kommentar
Även vanlig couscous går bra. Ost ger smak och solrosfrön energi. Färdigmarinerad kyckling finns i handeln och gör tillagningen enklare.
Alternativ
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Västerbottenkyckling - filé med västerbottenost
-
Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Limekyckling med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling Rydberg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Majskycklingbröst med dillkräm
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan