Lök- och potatissoppa (friluftsmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lök- och potatissoppa (friluftsmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Potatis

300.0 

gram

Vatten

1.0 

liter

Grönsaksbuljongtärning

2.0 

styck

Skummjölkpulver utblandad

0.5 

dl

el. mjölk

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 39

Kcal / portion: 314

GBR (GI) / port: 3

Recept: 629 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 2%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 816 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 2.0 styck 17%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 3%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 38%

Potatis 300.0 gram 32%

Vatten 1.0 liter 0%

Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 8%

Skummjölkpulver utblandad 0.5 dl 3%

el. mjölk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Matbröd 0%

Kock: Primus

Tillagning (25 min )

  1. Skala lök, skiva den gula och finhacka vitlöken. Skala och tärna potatis.
  2. Fräs (lättstek) lök och vitlök med olja i en kastrull på medelvärme några minuter tills löken är glansig men inte bränd. 
  3. Tillsätt potatis, vatten, buljongtärning och mjölk(pulver). Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter tills potatisen mjuknat. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera gärna med bröd.

Passar till

Campingbröd

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Lök- och potatissoppa (friluftsmat)