Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 613

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2451 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 1%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 800.0 gram 38%
Olivolja 0%
Marinad:
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Ingefära färsk 5.0 cm 2%
Koriander färskhackad 1.0 msk 0%
Chilisås het 2.0 msk 0%
Sojasås kinesisk 6.0 msk 3%
Strösocker 2.0 tsk 2%
Sake 2.0 msk 2%
Tillbehör:
Bananschalottenlök 6.0 st stora 13%
Haricots verts färska 375.0 gram 4%
Långkornigt ris 3.0 dl 37%
Kockskolan:
Om chilisåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Marinera: Skala och pressa vitlök. Riv ingefära. Hacka koriander. Blanda marinadingredienserna. Skiva köttet ganska tunt och lägg i marinaden. Täck med plastfilm. Låt stå i rumstemperatur 2-3 timmar. Ta upp köttet. Spar marinaden.
- Lägg haricot verts i kokande vatten och låt sjuda i 3-5 minuter. Skölj i kallt vatten för att stoppa efterkokning. Låt rinna av.
- Skala och skiva schalottenlök på längden. Blanda lök och bönor med lite olja.
- Hetta upp en grillpanna på högsta värme tills den börjar ryka. Grilla köttet 1-2 minuter på var sida, köttet skall inte vara genomstekt (rosarött innuti). Ta ur och låt vila.
- Grilla lök och bönor någon minut tills de fått färg.
- Sås: Koka upp resterande marinad och häll på köttet.
Kockens kommentar
Teriyaki är japanska, teri = glansig och yaki = grillat, dvs grillat kött eller fisk som marinerats eller penslats med en glaze baserad på söt soja.
Fler recept inom Biff, ryggbiff
Liknande recept som Teriyaki, biff med chili och schalottenlök
-
Helstekt biff med rotsaksbearnaise
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Ryggbiff med portvinssås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ryggbiff med bearnaise och bakpotatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saftigaste ryggbiffen?
Tid: 11 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Skomakarlåda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök
-
Biff Greta, Biff special
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
T-benstek med wasabidressing och bakad potatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Stroganoff - strimlad nötbiff
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flamberad pepparbiff
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan