Teriyaki, biff med chili och schalottenlök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Teriyaki, biff med chili och schalottenlök

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ryggbiff marmorerad

800.0 

gram

Olivolja

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

 

Marinad:

 

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Ingefära färsk

5.0 

cm

Koriander färskhackad

1.0 

msk

Chilisås het

2.0 

msk

Sojasås kinesisk

6.0 

msk

Strösocker

2.0 

tsk

Sake

2.0 

msk

el. torr sherry

 

 

 

Tillbehör:

 

Bananschalottenlök

6.0 

st stora

Haricots verts färska

375.0 

gram

Långkornigt ris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Baron de Ley Reserva

Kryddigt rött vin
Pris: 105 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 613

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2451 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 1%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 605 gram)

Ingredienser

Visa:

Ryggbiff marmorerad 800.0 gram 38%

Olivolja 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Marinad:

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Ingefära färsk 5.0 cm 2%

Koriander färskhackad 1.0 msk 0%

Chilisås het 2.0 msk 0%

Sojasås kinesisk 6.0 msk 3%

Strösocker 2.0 tsk 2%

Sake 2.0 msk 2%

el. torr sherry %

 

Tillbehör:

Bananschalottenlök 6.0 st stora 13%

Haricots verts färska 375.0 gram 4%

Långkornigt ris 3.0 dl 37%

 

Kockskolan:

Om chilisåser > Äts ej

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Marinera: Skala och pressa vitlök. Riv ingefära. Hacka koriander. Blanda marinadingredienserna. Skiva köttet ganska tunt och lägg i marinaden. Täck med plastfilm. Låt stå i rumstemperatur 2-3 timmar. Ta upp köttet. Spar marinaden.
  2. Lägg haricot verts i kokande vatten och låt sjuda i 3-5 minuter. Skölj i kallt vatten för att stoppa efterkokning. Låt rinna av.
  3. Skala och skiva schalottenlök på längden. Blanda lök och bönor med lite olja.
  4. Hetta upp en grillpanna på högsta värme tills den börjar ryka. Grilla köttet 1-2 minuter på var sida, köttet skall inte vara genomstekt (rosarött innuti). Ta ur och låt vila.
  5. Grilla lök och bönor någon minut tills de fått färg.
  6. Sås: Koka upp resterande marinad och häll på köttet.

Kockens kommentar

Teriyaki är japanska, teri = glansig och yaki = grillat, dvs grillat kött eller fisk som marinerats eller penslats med en glaze baserad på söt soja.

Fler recept inom Biff, ryggbiff

Liknande recept som Teriyaki, biff med chili och schalottenlök