Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 426

GBR (GI) / port: 19
Recept: 1702 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bulgur grovkrossad 4.0 dl 66%
Vatten 8.0 dl Äts ej
Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%
Smör normalsaltat 1.0 msk 6%
Paprikapulver 0.5 msk 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Cocktailtomater 16.0 styck 4%
Persilja 1.0 knippe 1%
Kräftstjärtar konserverade 300.0 gram 17%
Garnering:
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Salladskapris 10.0 styck 1%
Ärtskott 40.0 gram 1%
Kock: Skåvsjöholm
Uppdragsgivare: Skåvsjöholm
Tillagning (25 min )
- Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlök och paprikapulver med smör i en kastrull på medelvärme några minuter.
- Tillsätt vatten, bulgur och buljongtärning. Koka den "al dente" (lätt tuggmotstånd) i cirka 10 minuter. Se förpackning.
- Ansa och strimla paprika. Halvera tomaterna. Finhacka persilja.
- Blanda bulgur med paprika, tomater, persilja och kräftstjärtar.
- Pressa över lime. Garnera med kapris och ärtskott.
Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Bulgursallad med kräftstjärtar och kapris
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Stationshusets räksallad
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatissallad med gravad lax
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Regnbågssallad med regnbågslax
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan