Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 99
 
    
                Kcal / portion: 426
 
    
                GBR (GI) / port: 19
Recept: 1702 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bulgur grovkrossad 4.0 dl 66%
Vatten 8.0 dl Äts ej
Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%
Smör normalsaltat 1.0 msk 6%
Paprikapulver 0.5 msk 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Cocktailtomater 16.0 styck 4%
Persilja 1.0 knippe 1%
Kräftstjärtar konserverade 300.0 gram 17%
Garnering:
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Salladskapris 10.0 styck 1%
Ärtskott 40.0 gram 1%
Kock: Skåvsjöholm
Uppdragsgivare: Skåvsjöholm
Tillagning (25 min )
- Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlök och paprikapulver med smör i en kastrull på medelvärme några minuter.
- Tillsätt vatten, bulgur och buljongtärning. Koka den "al dente" (lätt tuggmotstånd) i cirka 10 minuter. Se förpackning. 
- Ansa och strimla paprika. Halvera tomaterna. Finhacka persilja.
- Blanda bulgur med paprika, tomater, persilja och kräftstjärtar.
- Pressa över lime. Garnera med kapris och ärtskott.
Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Bulgursallad med kräftstjärtar och kapris
- 
                
                    Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström 
- 
                
                    Sallad Nicoise med tonfiskTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Laxsallad med räkor och apelsinkesellaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok 
- 
                
                    Stationshusets räksalladTid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Senapspotatissallad med gravad laxTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Matig räksalladTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Tonfisksallad med bacon och färskpotatisTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurtTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressingTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Regnbågssallad med regnbågslaxTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              