Tonfiskcarpaccio med rostade tomater och basilikaolja (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tonfiskcarpaccio med rostade tomater och basilikaolja (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tonfiskfilé rökt

200.0 

gram

Cocktailtomater

8.0 

styck

Olivolja

 

 

Salt

 

 

Strösocker

 

 

 

Sås:

 

Basilika

0.5 

kruka

Olivolja

1.0 

dl

Salt

 

 

 

Garnering:

 

Havssalt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

Parmesan

 

 

Ärtskott

 

 

Lime färskpressad

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om carpaccio >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 243

Kcal / portion: 268

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1072 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 22%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 110 gram)

Ingredienser

Visa:

Tonfiskfilé rökt 200.0 gram 26%

Cocktailtomater 8.0 styck 3%

Olivolja 0%

Salt 0%

Strösocker 0%

 

Sås:

Basilika 0.5 kruka 0%

Olivolja 1.0 dl 70%

Salt 0%

 

Garnering:

Havssalt 0%

Svartpeppar nymald 0%

Parmesan 0%

Ärtskott %

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

 

Kockskolan:

Om carpaccio > %

Tillagning (1 tim 30 min + 3 tim )

  1. Frys fisk: Lägg tonfisken i frysen i 3 tim för att sedan kunna skära tunna skivor (eller frys över natt + ta ut 2 tim i förväg).
  2. Förbered: Sätt ugnen på 100ºC.
  3. Dela tomaterna och lägg på ugnsplåt. Ringla över lite olja. Salta och sockra lätt. Sätt in i ugn att torka i 1,5 timmar.
  4. Sås: Mixa med mixerstav basilika med olivolja och smaksätt med lite salt. Sila såsen i ett såll.
  5. Lägg upp: Ta ut tonfisken och skiva den i så tunna skivor som möjligt. Lägg upp på tallrikar och strö över lite havssalt och dra några varv med svartpepparkvarnen över.
  6. Dutta över oljesås. Lägg upp tomater.
    Garnera med hyvlad parmesan, ärtskott och klyftad lime.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Tonfiskcarpaccio med rostade tomater och basilikaolja (förrätt)