Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 243

Kcal / portion: 268

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1072 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 22%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tonfiskfilé rökt 200.0 gram 26%
Cocktailtomater 8.0 styck 3%
Olivolja 0%
Salt 0%
Strösocker 0%
Sås:
Basilika 0.5 kruka 0%
Olivolja 1.0 dl 70%
Salt 0%
Garnering:
Havssalt 0%
Parmesan 0%
Ärtskott %
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Kockskolan:
Kock: Skåvsjöholm
Uppdragsgivare: Skåvsjöholm
Tillagning (1 tim 30 min + 3 tim )
- Frys fisk: Lägg tonfisken i frysen i 3 tim för att sedan kunna skära tunna skivor (eller frys över natt + ta ut 2 tim i förväg).
- Förbered: Sätt ugnen på 100ºC.
- Dela tomaterna och lägg på ugnsplåt. Ringla över lite olja. Salta och sockra lätt. Sätt in i ugn att torka i 1,5 timmar.
- Sås: Mixa med mixerstav basilika med olivolja och smaksätt med lite salt. Sila såsen i ett såll.
- Lägg upp: Ta ut tonfisken och skiva den i så tunna skivor som möjligt. Lägg upp på tallrikar och strö över lite havssalt och dra några varv med svartpepparkvarnen över.
- Dutta över oljesås. Lägg upp tomater.
Garnera med hyvlad parmesan, ärtskott och klyftad lime.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Tonfiskcarpaccio med rostade tomater och basilikaolja (förrätt)
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan