Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 47

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 1
Recept: 294 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Gurka 1.0 styck 17%
Vatten 1.5 dl 0%
Ättikssprit 12% 2.0 msk 5%
Strösocker 4.0 msk 77%
Salt 3.0 krm 0%
Vitpeppar 1.0 krm 1%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Blanda vatten, ättika, salt, socker i en skål.
Vrid ett antal varv över med pepparkvarn. - Skiva gurkan tunnt, t.ex. med en osthyvel.
Lägg gurkan i vätskan. Fyll eventuellt på med vatten för att täcka gurkan. - Finhacka rikligt persilja och häll över.
- Låt stå minst 1 timme före servering, helst över natt.
Kockens kommentar
Pressgurka är i stort sett detsamma som ovan, men som lagts under press (tyngd). Skiva gurkan, lägg i en skål, salta den och ett fat över med en tyngd på. Fyll på med tidigare lag, fast utan salt.
PASSAR TILL
Fler recept inom Övrig buffémat
Liknande recept som Inlagd ättiksgurka
-
Quesadillas med majs, tomat och bönor
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sardelltapenade
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ägghalvor med romröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aceiturnas - oliver
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kokt potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Råstekt sparris med lardo och stekt bröd
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fraiche dillcrème (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Filodegsknyten med svartris och parmesan
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan