Inlagd ättiksgurka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Inlagd ättiksgurka

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gurka

1.0 

styck

Vatten

1.5 

dl

Ättikssprit 12%

2.0 

msk

Strösocker

4.0 

msk

Salt

3.0 

krm

Vitpeppar

1.0 

krm

Persilja finhackad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 47

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 1

Recept: 294 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 155 gram)

Ingredienser

Visa:

Gurka 1.0 styck 17%

Vatten 1.5 dl 0%

Ättikssprit 12% 2.0 msk 5%

Strösocker 4.0 msk 77%

Salt 3.0 krm 0%

Vitpeppar 1.0 krm 1%

Persilja finhackad 0%

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Blanda vatten, ättika, salt, socker i en skål.
    Vrid ett antal varv över med pepparkvarn.

  2. Skiva gurkan tunnt, t.ex. med en osthyvel.
    Lägg gurkan i vätskan. Fyll eventuellt på med vatten för att täcka gurkan.

  3. Finhacka rikligt persilja och häll över.

  4. Låt stå minst 1 timme före servering, helst över natt.

Kockens kommentar

Pressgurka är i stort sett detsamma som ovan, men som lagts under press (tyngd). Skiva gurkan, lägg i en skål, salta den och ett fat över med en tyngd på. Fyll på med tidigare lag, fast utan salt.

PASSAR TILL

Klassisk oxbringa

Sjömansbiff

Fler recept inom Övrig buffémat

Liknande recept som Inlagd ättiksgurka