Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 147
    
                Kcal / portion: 231
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 923 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 12%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vitkål ansad 0.2 huvud 10%
Äpple syrligt 1.0 styck 5%
Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%
Valnötskärnor 30.0 gram 22%
Salladssås:
Majonnäs äkta 0.5 dl 37%
Yoghurt naturell 3% 0.5 dl 3%
Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%
Strösocker 1.0 tsk 2%
Senap fransk osötad 1.0 tsk 1%
Olivolja 1.5 msk 18%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min + 2 tim )
- Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel.
Skär ut några tunna skivor äpple för dekoration, och finhacka äpple & nötter.
Skär sellerin i tunna skivor. Blanda. - Rör samman ingredienserna till vinägretten väl. Smaka av med salt & peppar.
Häll den över salladen och rör om.
Toppa med äppelskivor. - Täck över och ställ kallt 2-12 timmar.
Servera. 
Kockens kommentar
Coleslaw är en klassisk amerikansk sidorätt, med vitkål som bas. Varianterna är många: Waldorf, Apple, Radish, Yoghurt, Chinese, Lemon, Pinapple, Date Coleslaw m.fl. 
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad
- 
                
                  
                
                Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    