Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 100

GBR (GI) / port: 1
Recept: 400 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Sockerärter 200.0 gram 17%
Äpple syrligt 1.0 styck 11%
Salladslök 2.0 styck 3%
Rädisa 6.0 styck 2%
Jalapeno inlagd (Old el Paso) 1.0 styck 2%
Basilika 4.0 kvistar 0%
Sesamfrön 1.0 msk 13%
Dressing:
Honung flytande 2.0 msk 35%
Sojasås 1.0 msk 3%
Sesamolja 0.5 msk 14%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Skär sockerärter och äpple i tunna långa stavar.
- Skär salladslök och rädisor i tunna skivor.
- Finhacka jalapeno och basilika.
- Blanda salladen och lägg upp på fat.
Strö över sesamfrön. - Blanda dressingen och häll över, eller servera till salladen.
Kockens kommentar
Byt gärna ut basilikan mot thaibasilika om möjligt.
PASSAR T.EX. TILL
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Krispig thaisallad med söt sesamdressing
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan