
Dryckestips
Blason de Bourgogne Crémant de Bourgogne Rosé Brut
Mousserad torr rosé
Pris: 89 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 864

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3456 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 16%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 600.0 gram 31%
Nässlor förvällda 1.0 dl 1%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Pinjenötter 100.0 gram 19%
Parmesan nyriven 2.0 dl 10%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Olivolja 1.0 dl 22%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 16%
Food processor > Äts ej
Kockskolan:
Om fiskhälsa > Äts ej
Kock: Michael, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 180ºC.
- Riv parmesan. Skala och hacka vitlök. Riv gult citronskal med ett rivjärn. Skölj nässlorna i kallt vatten. Rensa bort grövre blad och stammar. Grovhacka.
- Salta lätt och peppra laxfiléerna. Lägg dem i smord ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
- Skala och koka potatis.
- Fräs i kastrull på medelvärme nässlor, vitlök och citronskal några minuter i lite matolja tills det fått lite färg.
- Tillsätt resterande matolja, pinjenötter, riven parmesan, samt pressad citronsaft. Mixa allt med en mixerstav eller i en matberedare till puré.
- Ta ut laxen ur ugnen och lägg på purén.
Kockens kommentar
Späda nässelskott kan ätas råa. Nässlornas näringsinnhåll är stort. Nästan alla viktiga mineraler inklusive järn finns med, liksom vitamin A och C. I brist på nässlor, använd babyspenat.
Passar till
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Nässelöverbakad laxfilé
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan