Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 126

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2520 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Våffla färdiggräddad 4.0 styck 62%
Tillbehör:
Forellrom (el. löjrom) 200.0 gram 10%
Creme fraiche 2.0 dl 26%
Rödlök 1.0 styck 2%
Kockskolan:
Så lagas våfflor > Äts ej
Våffeljärn > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Skala och hacka lök. Lägg upp lök, crčme fraîche och löjrom i skålar.
- Tillaga våfflor enligt separat recept. Se nedan.
- Servera våfflorna nygräddade och låt gästerna själva ta för sig av pålägget.
Kockens kommentar
Man kan välja att laga våfflor med bakpulver, jäst eller grädde. Ett alternativ är att tillaga potatisvåfflor, vilka smakmässigt liknar rårakor (som också passar som förrätt med löjrom, lök och surgrädde). Se recept enligt länk nedan. Våfflor med gäst är krispiga även när de kallnat. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.
Våffelalternativ
Fler recept inom Blini-, crepes-, våffelförrätt
Liknande recept som Frasvåfflor med rom, crčme fraîche och rödlök (förrätt)
-
Svensk råraka med kalix löjrom och gotländsk ramslök (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blinis med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Linfrövåffla med frö- och fruktkeso
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatisvåfflor
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frasvåfflor med rom, crčme fraîche och rödlök (förrätt)
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisvåffla med kräftskagen
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Crępes ā la prins Bertil (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes ā la Danny Kaye (förrätt)
Tid: 15 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes med skaldjursstuvning (förrätt)
Tid: 15 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampcrępes i ugn (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan