Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 327

Kcal / portion: 1240

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1240 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 34%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Oliver svarta avrunna 150.0 gram 17%
Kapris 4.0 msk 1%
Sardellfilé i burk 8.0 styck 5%
Vitlök torkad 5.0 klyftor 3%
Olivolja 1.2 dl 73%
Tillbehör:
Vitt matbröd 0%
Kockskolan:
Om tapernade > Äts ej
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Kärna ur oliverna om detta ej är gjort. Skala vitlöken.
- Kör oliver, sardeller (ansjovis), kapris och vitlök i en matberedare till tjockt mos. Tillsätt lite olivolja i taget. Smaka av med svartpeppar.
- Skär upp färskt vitt bröd i skivor. Rosta gärna brödet i torr stekpanna eller i brödrost.
- Klicka regält med tapenad på brödskivorna, eller låt gästerna själva lägga på.
- Tapenade kan förvaras i kylskåpet 3-4 dagar. Täck med plastfilm eller dylikt.
Kockens kommentar
Tapenad är en provensalsk ("från Provence) krämig röra, bestående av svarta oliver och kapris med tillsats av sardeller och vitlök, blandat med olivolja. Tapeno betyder på provensalska "kapris", därav namnet. Kallas ibland för le Caviar Nicoise ("från Nice"). Det finns olika varianter att köpa i handeln, framförallt i sydligare länder.
Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Tapenade, provensalsk caviar
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan