Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 128

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3080 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 13%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tortilla 6.0 styck 37%
Brieost 28% fett 400.0 gram 43%
Gul lök 1.0 styck 2%
Jalapeno hel inlagd 100.0 gram 1%
Papaya färsk 0.5 styck 2%
Matfett till stekning 1.0 msk 3%
Tillbehör:
Gräddfil 3.0 dl 13%
Kockskolan:
Så lagas tacos > Äts ej
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Koka upp lite vatten i en kastrull. Skala lök och skär den i tunna skivor. Lägg löken i det kokande vattnet och ta av kastrullen från plattan. Låt stå 15 minuter.
- Smöra en bakplåt. Skär bort papayans skal och ta ur kärnorna. Skär i skivor.
- Skär tortillakakorna vardera i fyra bitar. Lägg på en skiva papaya, en bit ost, lite jalapeno och ett par ringar förvälld lök.
- Lägg de färdiga tortillabitarna på plåten. Sätt in i ugn ca 15 minuter, tills osten smält.
- Servera med gräddfil och lite sallad.
Kockens kommentar
Quesadillas är tortillas med ost och andra pålägg, som äts vikt på mitten. Tanken är egentligen att osten skall smälta ihop den vikta tortillan under tillagningen till en enhet. Vår quesadilla på bilden är dock öppen, men äts hopvikt. Läs mer > Så lagas tacos.
Alternativ
Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Brie- och papayaquesadillas
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan