Smördegsbakad spenat- och pistagemingel

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Smördegsbakad spenat- och pistagemingel

Lägg till ingredienser

Antal: 6

Smördegsplattor fryst

4.0 

styck

Pistaschnötskärnor

100.0 

gram

Ingefära färsk

2.0 

cm

Babyspenat

80.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Matolja till stekning

 

 

Salt

 

 

Bakplåtspapper

 

 

 

Kockskolan:

 

Om smördegar >

 

 

Om snittar, kanapéer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 355

Kcal / portion: 327

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1963 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 26%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 92 gram)

Ingredienser

Visa:

Smördegsplattor fryst 4.0 styck 64%

Pistaschnötskärnor 100.0 gram 31%

Ingefära färsk 2.0 cm 1%

Babyspenat 80.0 gram 1%

Ägg 1.0 styck 3%

Matolja till stekning 0%

Salt 0%

Bakplåtspapper %

 

Kockskolan:

Om smördegar > Äts ej

Om snittar, kanapéer > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Lättina smördegsplattorna. Skala och finhacka ingefära. Finhacka nötter och spenat.
  2. Förvärm ugnen på 200°C.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna.Fräs ingefära, nötter och spenat i 3 minuter. Dra åt sidan.
  4. Smördeg: Mjöla bakbordet och kavla ut smördegs­plattorna tunt på längden. Varva plattor och smet på varandra (3 plattor med smet emellan).
  5. Lägg över på plåt som täckts med bakplåtspapper. Vispa upp ägg i en kopp och pensla ovansidan.
  6. Grädda  i 15 minuter. Ta ut och låt svalna något. Skär eller stansa ut små crostinis (snittar).

Fler recept inom Snittar och toasts ¤

Liknande recept som Smördegsbakad spenat- och pistagemingel