Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 355

Kcal / portion: 327

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1963 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 26%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smördegsplattor fryst 4.0 styck 64%
Pistaschnötskärnor 100.0 gram 31%
Ingefära färsk 2.0 cm 1%
Babyspenat 80.0 gram 1%
Ägg 1.0 styck 3%
Salt 0%
Kockskolan:
Om smördegar > Äts ej
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Lättina smördegsplattorna. Skala och finhacka ingefära. Finhacka nötter och spenat.
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Hetta upp olja i en stekpanna.Fräs ingefära, nötter och spenat i 3 minuter. Dra åt sidan.
- Smördeg: Mjöla bakbordet och kavla ut smördegsplattorna tunt på längden. Varva plattor och smet på varandra (3 plattor med smet emellan).
- Lägg över på plåt som täckts med bakplåtspapper. Vispa upp ägg i en kopp och pensla ovansidan.
- Grädda i 15 minuter. Ta ut och låt svalna något. Skär eller stansa ut små crostinis (snittar).
Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan