Rågbröd med rökta räkor i färskost

Foto: Altia folkOfolk

Rågbröd med rökta räkor i färskost

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

Rågbröd

100.0 

gram

Räkor rökta oskalade

200.0 

gram

Färskost

100.0 

gram

Citron juice+fruktkött

0.2 

styck

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Forellrom saltad

30.0 

gram

Pepparrot

20.0 

gram

Frityrolja till fritering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om snittar, kanapéer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

O.P. Anderson Aquavit

Kryddat brännvin
Pris: 255 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 70

GBR (GI) / port: 1

Recept: 696 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 8%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 38 gram)

Ingredienser

Visa:

Rågbröd 100.0 gram 36%

Räkor rökta oskalade 200.0 gram 15%

Färskost 100.0 gram 40%

Citron juice+fruktkött 0.2 styck 2%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Forellrom saltad 30.0 gram 5%

Pepparrot 20.0 gram 2%

Frityrolja till fritering 0%

 

Kockskolan:

Om snittar, kanapéer > Äts ej

Uppdragsgivare: Altia

Tillagning

  1. Värm olja i en stor kastrull till 180°C. Skiva rågbrödet tunt och fritera gyllenbrunt. Bryt i snapasbitar.
  2. Skala och grovhacka räkor. Spara några till garnering. Blanda med färskost. Smaka av med hälften av gräslöken, citron, salt och svartpeppar.
  3. Rulla till bollar och fördela på rågbrödet. Garnera med räkor, forellrom, resterande gräslök och riven pepparrot.

Kockens kommentar

Recept skapat av Tom Sjöstedt från Kocklandslaget.

Kanapé (fr. canapé) är små brödbitar, "snittar" med små läckerheter ovanpå. Canapé är egentligen namn på en soffa med ett armstöd och ett asymmetriskt ryggstöd, speciellt designad för att kunna halvligga i. Analogin mellan soffa och snittarna är att påläggen ligger på brödet som människor ligger på soffan. Läs mer > Om snittar, kanapéer.  

Fler recept inom Snittar och toasts ¤

Liknande recept som Rågbröd med rökta räkor i färskost