För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Rågbröd med rökta räkor i färskost

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

Rågbröd

100.0 

gram

Räkor rökta oskalade

200.0 

gram

Färskost

100.0 

gram

Citron (juice+kött)

0.2 

styck

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Forellrom saltad

30.0 

gram

Pepparrot

20.0 

gram

Frityrolja till fritering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

O.P. Anderson Aquavit

Kryddat brännvin
Pris: 255 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 69

GBR (GI) / port: 1

Recept: 688 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 9%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 36 gram)

Ingredienser

Visa:

Rågbröd 100.0 gram 36%

Räkor rökta oskalade 200.0 gram 16%

Färskost 100.0 gram 40%

Citron (juice+kött) 0.2 styck 2%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Forellrom saltad 30.0 gram 5%

Pepparrot 20.0 gram 2%

Frityrolja till fritering 0%

Uppdragsgivare: Altia

Tillagning

  1. Värm olja i en stor kastrull till 180°C. Skiva rågbrödet tunt och fritera gyllenbrunt. Bryt i snapasbitar.
  2. Skala och grovhacka räkor. Spara några till garnering. Blanda med färskost. Smaka av med hälften av gräslöken, citron, salt och svartpeppar.
  3. Rulla till bollar och fördela på rågbrödet. Garnera med räkor, forellrom, resterande gräslök och riven pepparrot.

Kockens kommentar

Recept skapat av Tom Sjöstedt från Kocklandslaget.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Snittar och toasts

Liknande recept som Rågbröd med rökta räkor i färskost