Rågbröd med rökta räkor i färskost
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 184
Kcal / portion: 70
GBR (GI) / port: 1
Recept: 696 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 8%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rågbröd 100.0 gram 36%
Räkor rökta oskalade 200.0 gram 15%
Färskost 100.0 gram 40%
Citron juice+fruktkött 0.2 styck 2%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Forellrom saltad 30.0 gram 5%
Pepparrot 20.0 gram 2%
Kockskolan:
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Uppdragsgivare: Altia
Tillagning
- Värm olja i en stor kastrull till 180°C. Skiva rågbrödet tunt och fritera gyllenbrunt. Bryt i snapasbitar.
- Skala och grovhacka räkor. Spara några till garnering. Blanda med färskost. Smaka av med hälften av gräslöken, citron, salt och svartpeppar.
- Rulla till bollar och fördela på rågbrödet. Garnera med räkor, forellrom, resterande gräslök och riven pepparrot.
Kockens kommentar
Recept skapat av Tom Sjöstedt från Kocklandslaget.Kanapé (fr. canapé) är små brödbitar, "snittar" med små läckerheter ovanpå. Canapé är egentligen namn på en soffa med ett armstöd och ett asymmetriskt ryggstöd, speciellt designad för att kunna halvligga i. Analogin mellan soffa och snittarna är att påläggen ligger på brödet som människor ligger på soffan. Läs mer > Om snittar, kanapéer.
Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Rågbröd med rökta räkor i färskost
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan