Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 66

GBR (GI) / port: 1
Recept: 789 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 11%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rotselleri 150.0 gram 5%
Creme fraiche 1.0 msk 6%
Deg:
Smör normalsaltat 50.0 gram 46%
Vatten 1.5 dl 0%
Vetemjöl 1.0 dl 27%
Ägg 1.0 styck 8%
Garnityr:
Päron färsk 1.0 styck 8%
Kockskolan:
Om chouxbakelser > Äts ej
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200oC.
- Skala och grovtärna rotselleri. Lägg i kastrull och slå på vatten så det täcker. Koka cirka 15 minuter och häll sedan av vattnet. Blanda i crème fraiche och mixa med mixerstav, salta och peppra lätt.
- Deg: Koka upp smör och vatten i en kastrull. Vispa ner mjöl och ägg och rör om kraftigt tills smeten släpper kastrullens kanter. Dra kastrullen åt sidan och låt svalna.
- Baka: Klicka ut toppar på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Lägg på galler och låt svalna.
- Lägg en tesked sellerikräm på varje och toppa med en skiva päron.
Kockens kommentar
Eclairer liksom petit choux tillagas av chouxdeg, som ger ett bröd med hålrum. Läs mer > Om petit choux, eclaierer.Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Petits choux med sellerikräm
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan