Petits choux med sellerikräm

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Petits choux med sellerikräm

Lägg till ingredienser

Antal: 12

Rotselleri

150.0 

gram

Creme fraiche

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Deg:

 

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Vatten

1.5 

dl

Vetemjöl

1.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Bakplåtspapper

 

 

 

Garnityr:

 

Päron färsk

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om chouxbakelser >

 

 

Om snittar, kanapéer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 66

GBR (GI) / port: 1

Recept: 789 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 11%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 41 gram)

Ingredienser

Visa:

Rotselleri 150.0 gram 5%

Creme fraiche 1.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Deg:

Smör normalsaltat 50.0 gram 46%

Vatten 1.5 dl 0%

Vetemjöl 1.0 dl 27%

Ägg 1.0 styck 8%

Bakplåtspapper %

 

Garnityr:

Päron färsk 1.0 styck 8%

 

Kockskolan:

Om chouxbakelser > Äts ej

Om snittar, kanapéer > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200oC.
  2. Skala och grovtärna rotselleri. Lägg i kastrull och slå på vatten så det täcker. Koka cirka 15 minuter och häll sedan av vattnet. Blanda i crème fraiche och mixa med mixerstav, salta och peppra lätt.
  3. Deg: Koka upp smör och vatten i en kastrull. Vispa ner mjöl och ägg och rör om kraftigt tills smeten släpper kastrullens kanter. Dra kastrullen åt sidan och låt svalna.
  4. Baka: Klicka ut toppar på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Lägg på galler och låt svalna.
  5. Lägg en tesked sellerikräm på varje och toppa med en skiva päron.

Kockens kommentar

Eclairer liksom petit choux tillagas av chouxdeg, som ger ett bröd med hålrum. Läs mer > Om petit choux, eclaierer.

Fler recept inom Snittar och toasts ¤

Liknande recept som Petits choux med sellerikräm