Viltwallenbergare

Foto: Svenska Institutet ¤

Viltwallenbergare

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Viltfärs finmald

600.0 

gram

Formbröd (skivat)

2.0 

styck

Äggula

5.0 

styck

Grädde

5.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Smör till stekning

 

 

Smörpapper (bakplåts-)

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Mjölk

3.0 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Schalottenlök

1.0 

styck

Gröna ärter frysta

300.0 

gram

Skogssvamp

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Cafê Culture Pinotage

Smakrikt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 721

GBR (GI) / port: 4

Recept: 4328 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 13%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 382 gram)

Ingredienser

Visa:

Viltfärs finmald 600.0 gram 19%

Formbröd (skivat) 2.0 styck 4%

Äggula 5.0 styck 6%

Grädde 5.0 dl 42%

Salt och peppar 0%

Smör till stekning 0%

Smörpapper (bakplåts-) %

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 12%

Mjölk 3.0 dl 4%

Smör normalsaltat 50.0 gram 8%

Schalottenlök 1.0 styck 0%

Gröna ärter frysta 300.0 gram 5%

Skogssvamp 0%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Viltsås: Se separat recept (extra tid).
  2. Skala och koka potatisen mjuk.
  3. Skär bort kanterna på formbrödet och kör det i matberedare till brödsmulor. Strö hälften på ett bakplåtspapper.
  4. Lägg färsen i en matberedare. Tillsätt äggulor, salta och peppra. Starta mat­beredaren och häll i grädden.
  5. Sätt ugnen på 175ºC.
  6. Forma portionsbiffar av färsen. Lägg dem på bakplåtspappret. Strö över resten av brödsmulorna.
  7. Hetta upp smör på medelhög värme i panna och bryn biffarna på båda sidorna. Sätt i ugn i cirka 7 minuter.
  8. Skala och finhacka schalottenlök. Fräs den i smör tillsammans med ärterna i en panna på medelvärme (3-5 min). Smaka av med salt och vitpeppar.
  9. Stek svampen torr i panna utan fett ett par minuter. Tillsätt matfett och stek några minuter tills svampen fått färg.
  10. Värm upp mjölk till potatismoset. Pressa potatisen genom potatispress. Tillsätt mjölken och en klick smör. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Originalreceptet innefattar en avancerad viltsås vilket ger tilläggstid cirka 2 timmar. Receptet från Svenska Institutet. Fotograf: Pål Allan.

Alternativ

Avancerad viltsås

Viltsås

Enkel gräddsås

Wallenbergare

Fler recept inom Vilträtt

Liknande recept som Viltwallenbergare