
Om blandade charkvaror
(Om blandade charkuterivaror)
Grupper inom
Om blandade charkvaror:
Charkvara (charkuterivara) är berett/bearbetat kött. Köttet kan vara malt (färs), saltat (rimmat), kokt, rökt, eller torkat. Blandat eller oblandat (se dito). Blandad charkvara är en eller flera styckdelar blandade med andra varor. Blandade charkvaror omfattar
- Maträttskorv > t.ex. falukorv, wienerkorv, bratwurst.
- Påläggskorv > t.ex. prickig korv, salami, spickekorv.
- Pastej > t.ex. leverpastej och patéer av olika slag.
- Sylta > t.ex. kalvsylta, pressylta.
- Pölsa > dvs kött och inälvor blandat med korngryn.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2019-06
Läs mer
Recept med Om blandade charkvaror
Det finns 20 recept med Om blandade charkvaror
-
Hemlagad korvstoppad bratwurst
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Wienerkorv gourmet
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falulåda deluxe
Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nürnberger i bacon
Tid: 15 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kryddig merguezgryta
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel falukorvsgryta
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stångkorv special
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Salsiccia med senapspotatis
Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor
Tid: 50 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad varmkorv med bröd
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan