Bratwurst

Om blandade charkvaror

(Om blandade charkuterivaror)

Charkvara (charkuterivara) är berett/bearbetat kött. Köttet kan vara malt (färs), saltat (rimmat), kokt, rökt, eller torkat. Blandat eller oblandat (se dito). Blandad charkvara är en eller flera styckdelar blandade med andra varor. Blandade charkvaror omfattar

  • Maträttskorv > t.ex. falukorv, wienerkorv, bratwurst.
  • Påläggskorv > t.ex. prickig korv, salami, spickekorv.
  • Pastej > t.ex. leverpastej och patéer av olika slag.
  • Sylta > t.ex. kalvsylta, pressylta.
  • Pölsa > dvs kött och inälvor blandat med korngryn.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2019-06

Läs mer

Om oblandade charkvaror

Om köttfärs

Maträttskorv

Påläggskorv, korvsnacks

Paté

Sylta

Pölsa, lungmos

Om charkvaror

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Recept med Om blandade charkvaror

Det finns 20 recept med Om blandade charkvaror