Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 2

Ananasspad

2.0 

dl

Ingefära färskriven

2.0 

msk

Senap svensk

1.5 

msk

Kalvfond koncentrerad

1.5 

msk

 

Kockskolan:

 

Om ljusa såser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 247

GBR (GI) / port: 25

Recept: 495 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 138 gram)

Ingredienser

Visa:

Ananasspad 2.0 dl 81%

Ingefära färskriven 2.0 msk 4%

Senap svensk 1.5 msk 8%

Kalvfond koncentrerad 1.5 msk 7%

 

Kockskolan:

Om ljusa såser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Tillagning (7 min )

  1. Riv ingefära.
  2. Ta ananassaft från en ananasburk och koka upp i en kastrull med ingefära och fond.
  3. Rör ut senap i såsen.

Kockens kommentar

Passar till stekt ljust kött gärna fläskkött, eller till stekt tamfågel.

Passar till

Kassler Hawaii

Fler recept inom Ljusa såser, veloutesåser

Liknande recept som Enkel hawaiisås