Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 247

GBR (GI) / port: 25
Recept: 495 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ananasspad 2.0 dl 81%
Ingefära färskriven 2.0 msk 4%
Senap svensk 1.5 msk 8%
Kalvfond koncentrerad 1.5 msk 7%
Kockskolan:
Om ljusa såser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (7 min )
- Riv ingefära.
- Ta ananassaft från en ananasburk och koka upp i en kastrull med ingefära och fond.
- Rör ut senap i såsen.
Kockens kommentar
Passar till stekt ljust kött gärna fläskkött, eller till stekt tamfågel.Passar till
Fler recept inom Ljusa såser, veloutesåser
Liknande recept som Enkel hawaiisås
-
Velouté, ljus grundsås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce supręme, superb ljus gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel gräddsås
Tid: 8 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mannerströms vitvinssås
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Sauce vin blanc ā glacer, ljus veloutésås passande till fisk i ugn
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Larent Nadiras
-
Velouté au vin blanc, ljus vitvinssås till sås eller soppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce normande, krämig ljus sås till fisk, skaldjur och komage
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce ā la orange, apelsinsås
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Bigarade Sauce, lyxig apelsinsås till anka
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Bercy, ljus vitvinssås till kött eller fisk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan