Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 733

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2933 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Grytbitar lamm 1.0 kilo 38%
Baconfett el. matfett } 2.0 msk 7%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Schalottenlök 4.0 st små 2%
Smålök 16.0 styck 10%
Krossade tomater 300.0 gram 2%
Oxfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Rött vin 2.0 dl 5%
Gröna ärter frysta 300.0 gram 7%
Persilja 0.5 knippe 0%
Tillbehör:
Pain riche 1.0 styck 28%
Kockskolan:
Om bräsering > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Hacka persilja. Skär köttet i bitar.
- Hetta upp matfett i en gryta på medelhög värme och bryn köttbitarna runt om i cirka 5 minuter till fin yta. Salta, peppra.
- Tillsätt schalottenlök, vitlök och stek i ytterligare ett par minuter. Tillsätt smålök, de krossade tomaterna, fond och vin. Låt småkoka i cirka 1,5 timme tills köttet är riktigt mört och nästan faller sönder.
- Tillsätt ärter och hälften av persiljan. Låt småkoka ytterligare 5 minuter.
- Lägg upp och strö persilja över. Servera ett färskt, krispigt vitt bröd till.
Kockens kommentar
Ragu = vanligen gryträtt på bitar av kött, fågel eller vilt. Franska ragoûter = åter väcka aptiten.
Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta
Liknande recept som Fransk lammragu, gryta av lammbringa
-
Dillkött av lamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Navarin d’agneau, klassisk lammgryta med majrova eller kålrot
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt lammlägg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelkokt lammbog
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sikbadj, tunisisk lammgryta
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammtagine med dadlar och tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan