Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 609

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2438 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Entrecote 4.0 skivor 40%
Smör normalsaltat 100.0 gram 30%
Rosépeppar hel 2.0 dl 5%
Svartpeppar 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 22%
Grönsallad 400.0 gram 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala potatis och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Förbered sallad.
- Krossa rosépepparn i en mortel. Klappa in salt och rikligt med rosépeppar i köttet.
- Värm smör i panna på medelhög värme.
Stek köttet 2-3 min på vardera sidan så att knaprig fin yta erhålles. Ta av pannan från spisen och låt köttet vila i pannan 10 min. - Mosa potatisen. Tillsätt lite smör och/eller mjölk. Smaka av med salt och peppar.
- Forma gärna en ring av potatismoset på varje tallrik, tryck ner ett hål i mitten med en sked och häll i steksmöret.
ALTERNATIV:
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Rosépepparentrecôte
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan