Rosépepparentrecôte

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rosépepparentrecôte

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Entrecote

4.0 

skivor

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Rosépeppar hel

2.0 

dl

Svartpeppar

 

 

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Grönsallad

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Neethlingshof Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 609

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2438 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 483 gram)

Ingredienser

Visa:

Entrecote 4.0 skivor 40%

Smör normalsaltat 100.0 gram 30%

Rosépeppar hel 2.0 dl 5%

Svartpeppar 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 22%

Grönsallad 400.0 gram 2%

Tillagning (40 min )

  1. Skala potatis och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Förbered sallad.

  2. Krossa rosépepparn i en mortel. Klappa in salt och rikligt med rosépeppar i köttet.

  3. Värm smör i panna på medelhög värme.
    Stek köttet 2-3 min på vardera sidan så att knaprig fin yta erhålles. Ta av pannan från spisen och låt köttet vila i pannan 10 min.

  4. Mosa potatisen. Tillsätt lite smör och/eller mjölk. Smaka av med salt och peppar.

  5. Forma gärna en ring av potatismoset på varje tallrik, tryck ner ett hål i mitten med en sked och häll i steksmöret.

ALTERNATIV:

Pommes frites

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Rosépepparentrecôte