Ryggbiff med portvinssås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ryggbiff med portvinssås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ryggbiff hängmörad

1000.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Portvin

0.5 

dl

Vispgrädde

2.0 

dl

Steksky

1.0 

dl

Oxfond koncentrerad

2.0 

msk

Sojasås

2.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Barbaresco Vigneto Brich Ronchi

Kryddigt rött vin
Pris: 399 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 552

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2206 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 10%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 328 gram)

Ingredienser

Visa:

Ryggbiff hängmörad 1000.0 gram 50%

Smör normalsaltat 2.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Portvin 0.5 dl 3%

Vispgrädde 2.0 dl 33%

Steksky 1.0 dl 3%

Oxfond koncentrerad 2.0 msk 2%

Sojasås 2.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim 50 min )

  1. Sätt ugnen till 180 grader.
    Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek köttet hastigt på högsta värme så att det får en fin stekyta. Salta och peppra.

  2. Sätt in köttet i ugnen tills innertemperaturen i köttet är 58 grader (mät med köttermometer). Tag ut köttet och låt det vila i en djup tallrik en halvtimme. Spara köttsaften som blir över i tallriken och använd till såsen.

  3. Blanda portvin, köttsaft/steksky, fond, kryddor, soja och låt koka upp. Sänk värmen till medellåg och tillsätt grädde.
    Låt småkoka i ytterligare 3 min.

  4. Servera köttet och såsen med pommes frites eller klyftpotatis.

Kockens kommentar

När du köper ryggbiff så får gärna fettet på ovansidan sitta kvar. Köttet blir saftigare om fettet får sitta kvar vid tillagningen.
Om man vill ha såsen något tjockare kan man tillsätta 1 msk maizenamjöl mot slutet.

PASSAR TILL

Pommes frites

Klyftpotatis

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Ryggbiff med portvinssås