Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 552

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2206 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 10%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ryggbiff hängmörad 1000.0 gram 50%
Smör normalsaltat 2.0 msk 9%
Sås:
Portvin 0.5 dl 3%
Vispgrädde 2.0 dl 33%
Steksky 1.0 dl 3%
Oxfond koncentrerad 2.0 msk 2%
Sojasås 2.0 tsk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 50 min )
- Sätt ugnen till 180 grader.
Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek köttet hastigt på högsta värme så att det får en fin stekyta. Salta och peppra. - Sätt in köttet i ugnen tills innertemperaturen i köttet är 58 grader (mät med köttermometer). Tag ut köttet och låt det vila i en djup tallrik en halvtimme. Spara köttsaften som blir över i tallriken och använd till såsen.
- Blanda portvin, köttsaft/steksky, fond, kryddor, soja och låt koka upp. Sänk värmen till medellåg och tillsätt grädde.
Låt småkoka i ytterligare 3 min. - Servera köttet och såsen med pommes frites eller klyftpotatis.
Kockens kommentar
När du köper ryggbiff så får gärna fettet på ovansidan sitta kvar. Köttet blir saftigare om fettet får sitta kvar vid tillagningen.
Om man vill ha såsen något tjockare kan man tillsätta 1 msk maizenamjöl mot slutet.
PASSAR TILL
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Ryggbiff med portvinssås
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan