Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 574

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2295 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kalvkotlett 4.0 styck 37%
Smör normalsaltat 75.0 gram 24%
Senap fransk osötad 3.0 msk 2%
Ströbröd 3.0 msk 4%
Persilja 0.5 kruka 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 23%
Gröna ärter frysta 300.0 gram 9%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Skala och koka potatisen mjuk ca 20 min.
Sätt efter 10 min ugnen på 180 grader. - Finhacka persilja. Blanda ströbröd, persilja med lite salt och peppar på en tallrik.
Bred senap på kotletterna.
Vänd kotletterna i ströbrödsblandningen. - Hetta upp rikligt med smör i panna på medelhög värme. Stek kotletterna hastigt så ytan får färg. Lägg i ugnsfast form och shuss in i mitt ugnen ca 10 minuter.
- Mosa potatisen med potatisstöt. Tillsätt lite mjölk och/eller smör för rätt konsistens.
Smaka av med salt, peppar och muskot. - Koka upp lättsaltat vatten. Värm äterna, eller koka annan grönsak till maten.
Kockens kommentar
Kalv är unge av nötkreatur/oxdjur och bl.a. av hjort, älg och ren. Sägs bara "kalv" avses nötkalv. Kvigkalv (kokalv) är en kvinnlig kalv. Ung manlig oxe kallas ungtjur. Kotlett på en oxe kallas T-bone Steak.
JÄMFÖR
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Senapspanerad kalvkotlett
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan