Senapspanerad kalvkotlett

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Senapspanerad kalvkotlett

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvkotlett

4.0 

styck

Smör normalsaltat

75.0 

gram

Senap fransk osötad

3.0 

msk

Ströbröd

3.0 

msk

Persilja

0.5 

kruka

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Gröna ärter frysta

300.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bishops Finger

Ljus fyllig ale
Pris: 22 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 574

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2295 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 462 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvkotlett 4.0 styck 37%

Smör normalsaltat 75.0 gram 24%

Senap fransk osötad 3.0 msk 2%

Ströbröd 3.0 msk 4%

Persilja 0.5 kruka 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 23%

Gröna ärter frysta 300.0 gram 9%

Tillagning

  1. Skala och koka potatisen mjuk ca 20 min.
    Sätt efter 10 min ugnen på 180 grader.

  2. Finhacka persilja. Blanda ströbröd, persilja med lite salt och peppar på en tallrik.
    Bred senap på kotletterna.
    Vänd kotletterna i ströbrödsblandningen.

  3. Hetta upp rikligt med smör i panna på medelhög värme. Stek kotletterna hastigt så ytan får färg. Lägg i ugnsfast form och shuss in i mitt ugnen ca 10 minuter.

  4. Mosa potatisen med potatisstöt. Tillsätt lite mjölk och/eller smör för rätt konsistens.
    Smaka av med salt, peppar och muskot.

  5. Koka upp lättsaltat vatten. Värm äterna, eller koka annan grönsak till maten.

Kockens kommentar

Kalv är unge av nötkreatur/oxdjur och bl.a. av hjort, älg och ren. Sägs bara "kalv" avses nötkalv. Kvigkalv (kokalv) är en kvinnlig kalv. Ung manlig oxe kallas ungtjur. Kotlett på en oxe kallas T-bone Steak.

JÄMFÖR

Kalvkotlett

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Senapspanerad kalvkotlett