Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 417

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1668 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 4%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kalvkotlett 4.0 styck 51%
Potatis 0.8 kilo 32%
Haricots verts färska 300.0 gram 5%
Smör till stekning 2.0 msk 12%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skala och tärna potatis. Lägg i vatten. Lyft potatisen ur vattnet och torka den med hushållspapper.
- Hetta upp smör i panna på hög värme. Stek kotletterna hastigt på var sida till fin yta.
- Lägg över i ugnsfast form och sätt in i mitt ugnen i cirka 10 minuter.
- Använd samma panna och råstek potatis i smör på medelhög värme, tills den blivit knaprigt gyllenbrun. Salta och peppra.
- Koka upp lättsaltat vatten. Koka bönorna cirka 5 minuter.
Kockens kommentar
Kalvkött av unga oxdjur är fintrådigare, ljusare och mörare än oxkött och anses allmänt som finare (=dyrare). Hur ljus färgen är beror på hur mycket järn kalvens foder innehållit. Kalvar delas in i spädkalv, gödkalv och mellankalv beroende på ålder.
Alternativ
Fler recept inom Kalvkotlett, entrecôte
Liknande recept som Kalvkotlett helt lyxigt enkelt
-
Kalvkotlett helt lyxigt enkelt
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvrostbiff med citronstekta rotsaker och rödvinsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ugnsbakad hel kalventrecote med rosépepparsås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ugnsgratinerad kalventrecote med rosésmör och klyftpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portvinskalv
Tid: 35 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad portvinskalv på iPiniumplatta
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan